Uživajte u slatkoj dokolici uz prosecco

Talijani su poznati u svijetu kao nacija koja zna uživati u gastronomiji i lagodnom načinu života. Možemo reći kako su poznatu uzrečicu “dolce far niente” ili u prijevodu “dokolicu” brendirali i pretvorili u zaštitni znak koji opisuje njihov mentalitet.

Jedan od tih svakodnevnih trenutaka koji im omogućuje opuštanje od dnevnih obveza druženje je uz čašicu omiljenog prosecca i finih zalogaja, popularni aperitivo. Svi koji su barem jednom bili u Italiji sigurno su primijetili kako su terase barova između 19 i 21 sat pune ljudi koji pijuckaju pjenušava pića u velikim staklenim čašama, smiju se, druže i grickaju komadiće parmezana. Riječ je o popularnom aperitivu koji Talijanima služi kao vrijeme između posla i večere u kojem se opuštaju i druže s prijateljima, kolegama ili obitelji.

Jedno od najpopularnijih pića na aperitivu svakako je i poznati talijanski pjenušac prosecco koji se proizvodi na brežuljcima oko gradića Conegliano Valdobbiadene te u cijeloj regiji Veneto.

Od 2018. godine Freixenet u svojem portfelju ima talijanski Prosecco DOC i DOCG te Italian Rose. Freixenet Prosecco proizvodi se od sorte grožđa glera, sekundarnom fermentacijom “charmat” sazrijevanja u tankovima, a odlikuju ga svježina i umjereni mjehurići. Freixenet Prosecco oduševit će svojim laganim citrusnim notama i okusom reske jabuke koji ostavlja na nepcima te je izvrstan za aperitivo, kao lagani uvod u večer.

Freixenet Italian Rose pak je pjenušavo vino spravljeno od dviju vrsta grožđa – glera i pinot noira, koji mu daje lijepu ružičastu boju, specifičan je po svojoj svježini, okusu crvenih bobica i laganome cvjetnome mirisu.

Freixenet Prosecco DOC i Freixenet Italian Rose pakirani su u raskošne “dijamantne boce” te svojim izgledom, okusom i mirisom prenose ozračje kultnog talijanskog filma “La Dolce Vita”.

Ako se odlučite kod kuće pripremiti aperitivo, uz Freixenet Prosecco servirajte dinju i pršut, a uz Italian Rose svježe jagode. Odvojite malo vremena za sebe, opustite se i uživajte odgovorno uz najpoznatije talijanske mjehuriće.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0