Testirali smo novu Samsung Galaxy Fit 3 fitness narukvicu. Posebno su nas oduševile dugotrajnost baterije i jednostavnost korištenja…

Samsung je nedavno predstavio najnoviju, treću po redu generaciju fitness narukvice Samsung Galaxy Fit3 koja je zbog svojeg privlačnog dizajna, dugotrajne baterije i pristupačne cijene u kratkom roku postala iznimno popularna! Dobili smo priliku testirati Fit3 u periodu od 10 dana i ostali smo zaista ugodno iznenađeni udobnošću, dugotrajnošću i naprednim postavkama, ovo su svi naši dojmovi.

Povezivanje i upravljanje

Nakon uključivanja narukvice Samsung Galaxy Fit3, dočekuje vas intuitivan proces povezivanja koji je iznimno jednostavan. Nudi gotovo čarobno iskustvo uparivanja sa smartphoneom –  kad se fitness narukvica aktivira, na pametnom telefonu pojavljuje se skočni prozor koji prepoznaje uređaj i traži od vas da se povežete jednim dodirom. Povezivanje uređaja olakšava aplikacija Galaxy Wearable, koja je centralno mjesto za upravljanje postavkama narukvice, temama i aplikacijama.

Povezivost narukvice Galaxy Fit3 s pametnim telefonom je odlična, pa je tako moguće s narukvice upravljati medijima na smartphoneu, pronaći mobitel kada ne znate gdje ste ga ostavili, ali i pratiti vremensku prognozu. Galaxy Fit3 također omogućuje primanje pametnih obavijesti, odnosno pogled na poruke, e-poštu i pozive izravno sa zapešća.

Dizajn

Samsung Galaxy Fit3 ima novi dizajn te više nalikuje pametnom satu nego tipičnom fitness trackeru. Ima kvalitetno aluminijsko kućište i 48 posto širi zaslon u usporedbi s Galaxy Fit2, a sam uređaj je čak 10 posto tanji. Naime, teži samo 36,8 grama, iznimno je lagan za nošenje i lako je zaboraviti da ga nosite na zapešću kroz dan, ali i noć.

Inovativna fitness narukvica prilagodljiva je stilu te je dostupna u tri različite boje: Gray, Silver i Pink Gold, sa silikonskom narukvicom koja je iznimno udobna za nošenje i lako podesiva.

U usporedbi sa svojim prethodnicima i konkurentima, Galaxy Fit3 ističe se svojim profinjenim dizajnom i vrhunskom kvalitetom izrade. Za razliku od nekih fitness narukvica koji prednost daju funkcionalnosti nad oblikom, Galaxy Fit3 zadovoljava oba kriterija. Elegantan dizajn i robusna izrada stavljaju ga na ljestvicu daleko iznad ostalih fitness narukvica, pa ga slobodno možemo usporediti i s Apple Watchom, što je veliki uspjeh s obzirom na veliku cjenovnu razliku – ima čak 6 puta pristupačniju cijenu.

Živopisni AMOLED ekran ima savršenu jasnoću, zasićenost boja i svjetlinu, što podiže ljestvicu za uređaj u ovoj kategoriji. AMOLED tehnologija osigurava da je sadržaj lako čitljiv u različitim uvjetima osvjetljenja. Razlučivost zaslona i gustoća piksela dovoljno su visoki za oštro prikazivanje teksta i slika, pridonoseći ukupnom premium korisničkom iskustvu. Galaxy Fit3 je otporan na vodu, tako da ga slobodno možete nositi u tušu, ali i prilikom plivanja u bazenu.

Praćenje zdravlja i aktivnosti

Mogućnosti praćenja zdravlja i kondicije ključne su za fitness narukvicu, a Galaxy Fit3 se ističe sposobnošću praćenja preko 100 različitih vrsta vježbanja. Od uobičajenih aktivnosti kao što su trčanje, vožnja bicikla i plivanje, do specijaliziranih vježbi kao što su pilates, ples i različiti oblici treninga snage, uređaj osigurava praćenje gotovo svakog oblika vježbanja.

Prilikom određenih aktivnosti poput hodanja, trčanja ili plivanja, sat će sam aktivirati praćenje aktivnosti, brojanje koraka, kalorija i vremena.

Kvalitetno praćenje otkucaja srca i količine kisika u krvi omogućuju napredni senzori, koji su dizajnirani za visoku točnost i to koristeći istu tehnologiju koja pokreće Samsung senzore otisaka prstiju. Uređaj prati broj otkucaja srca, potrošene kalorije i više, dajući povratne informacije koje vam pomažu prilagoditi svoje napore u stvarnom vremenu.


Ono što me posebno iznenadilo je značajka praćenja sna. Iako svakodnevno nosim pametni sat, gotovo nikad ne idem spavati s njim, no kako je Galaxy Fit3 iznimno tanak i nenametljiv, jako je jednostavno pratiti kvalitetu sna. Ova narukvica mjeri trajanje, kvalitetu sna, pa čak i hrkanje, nudeći uvide koji mogu dovesti do bolje higijene sna.

Osim praćenja vježbanja, Galaxy Fit3 može se pohvaliti paketom značajki usmjerenih na zdravlje koje pružaju holistički pogled na wellbeing. Praćenje kisika u krvi i praćenje stresa sve su češći u nosivim uređajima, ali Galaxy Fit3 koristi Samsung ekosustav kako bi ponudio personalizirane uvide i prijedloge.

Napredne značajke

Pametne značajke proširuju funkcionalnost Galaxy Fit3 izvan praćenja fitnessa. Aplikacije kao što su medijski kontroler, Find My Phone, ažuriranje vremena i kontroler kamere obogaćuju korisničko iskustvo, omogućujući kontrolu nad raznim funkcijama smartphonea izravno sa zapešća. Kontroler kamere, na primjer, posebno je praktična značajka koja omogućuje snimanje fotografija na daljinu, koristan alat kad putujete sami, za grupne fotografije ili selfieje iz daljine.

Sigurnosne značajke kao što su detekcija pada i SOS signal za hitne slučajeve uvode dodatni sloj sigurnosti. Ako detektira pad, Fit3 će postaviti pitanje treba li vam pozvati pomoć, a moguće je aktivirati Emergency SOS s 5 pritisaka na gum s lijeve strane. Ovakve značajke obično se nalaze u pametnim satovima puno više cjenovnog ranga.

Jedan od najkritičnijih aspekata svakog uređaja je trajanje baterije, budući da izravno utječe na korisničko iskustvo. Samsung Galaxy Fit 3 može se pohvaliti odličnim vijekom trajanja baterije koja može trajati do 13 dana s jednim punjenjem pod određenim uvjetima. Ova impresivna brojka temelji se na Samsungovim internim laboratorijskim testovima, i zaista možemo potvrditi da je uz napredno korištenje baterija trajala osam dana, što je i dalje čak tri do četiri puta više od prosječnog pametnog sata koji traje 1,5-2 dana.

Ova fitness narukvica, nas je oduševila i cijenom od 80 EUR, tako da možemo potvrditi da se radi o uređaju koji je odlična vrijednost za novac.

Ukupan dojam korištenja Samsung Galaxy Fit3 fitness narukvice je odličan! Uređaj izgleda elegantno, kvalitetne je izrade, a toliko lagan i udoban da je lako zaboraviti da je na zapešću. Praćenje aktivnosti i određenih zdravstvenih parametara pozitivno utječe na zdravlje jer pomaže u osviještenosti toga koliko se zapravo krećemo, kada smo pod stresom i kako spavamo. Ova fitness narukvica je puno više, i zaista je se može nazvati pametnim satom. Narukvica je odličan izbor za sve vlasnike Samsung Galaxy uređaja zbog lakoće korištenja i povezanosti, a s obzirom na široku ponudu opcija po prihvatljivoj cijeni, vjerujemo da će se mnogi zbog ove narukvice i u potpunosti prebaciti na Galaxy seriju uređaja.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Privatna arhiva

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0