Tennis bracelet je trenutačno najpopularniji komad nakita, znate li o čemu je riječ?

Ako je neki sport prožeo svijet mode u posljednje vrijeme, onda je to definitivno tenis. Sport je to koji je u posljednje vrijeme podjednako inspiracija kreatorima modnih brendova, kreativnim direktorima koji osmišljavaju kampanje za te iste brendove, kao i nadahnuće za ljetno odijevanje stylish damama.

Tenisačica Chris Evert s dijamantnom narukvicom

A u proteklih nekoliko mjeseci tennis bracelet se pojavljuje kao must have komad nakit, no riječ je o trendu koji inspirira još od 80-ih godina prošlog stoljeća. Tennis bracelet je naziv za narukvicu s dijamantima nanizanim u redu, jednostavnog dizajna, namijenjenu za svakodnevno nošenje, a taj naziv ovaj komad nakita duguje američkoj sportašici Chris Evert.

Naime, tenisačica i osvajačica brojnih Grand Slamova i Wimbledona je tijekom turnira US Open 1987. godine, nakon žustrog udarca, zamolila za pauzu i nakratko zaustavila igru. U tom trenutku nikome nije bilo jasno zašto je Evert zatražila prekid, no, priznajemo, da se smo se našli u njezinoj situaciji, napravili bismo isto jer su ipak dijamanti najbolji ženini prijatelji. Evert je prilikom udarca loptice ispala narukvica s ruke te je svoj omiljeni komad nakita s potpisom Georgea Bedewija, od kojih se nije odvajala ni tijekom igre, odlučila potražiti na terenu prije nego nastavi s natjecanjem. Zbog tog jedinstvenog trenutka, narukvica s dijamantima i danas nosi ime tennis bracelet, a iako nije prva koja je obožavala taj komad nakita, Evert je u povijesti ostala zauvijek vezana s njim.

Ovaj se model narukvice, koji se nosi i u casual i sređenim varijantama, pojavljuje u 20-im godinama prošlog stoljeća kad su ga  otmjene dame nosile na ples charlestona, a kad je nosio naziv eternity bracelet i predstavljao statusni simbol. Popularan je bio i u sedamdesetima koje su donijele revoluciju u odijevanju i high-low stil u kojem su se casual komadi kombinirali s onim glamuroznijima – baš poput delikatne narukvice s dijamantima.

Upravo su sedamdesete zapečatile sudbinu ove narukvice, a ta je da je postala predstavnik “svakodnevnih dijamanata”, što je dokazala i Evert koja je umjesto frotirnog znojnika i na terenu nosila svoju dijamantnu narukvicu. No, ona nije jedina tenisačica koja je uz plisiranu suknju i polo majicu iskombinirala tennis bracelet na terenu, već su to učinile i Maria Sharapova te jedna od najtrofejnijih sportašica na svijetu – Serena Williams, koja je 2002. tijekom turnira na ruci nosila onu u vrijednosti od gotovo 30 tisuća dolara (na sreću, nije joj ispala).

Iako možda za teniski teren nisu najpraktičniji modni dodatak (ali bi bljesak dijamanta mogao zaslijepiti protivnika), delikatne tennis bracelet uspjele su se zaista uvući u svakodnevnu garderobu i listu must have komade svih stylish žena u protekloj godini, a sve zahvaljujući njihovoj jednostavnosti, ali i pregršt mix & match mogućnosti s drugim narukvicama ili sa satom.

Ono po čemu se tennis narukvice s dijamantima posebno ističu je svakako i činjenica da su, pogotovo ako je riječ o onima od 1 do 3 karata, iznimno lagane te nisu krute pa su zato broj jedan izbor za svakodnevno nošenje. Upravo se takav model, ručno izrađen u 18-karatnom bijelom zlatu, boje GH, čistoće VVS te ukupne karataže 1,54 karata može pronaći u kolekciji Luce talijanske draguljarske kuće Damiani.

Ako tražite neki luksuzan, ali low-key komad, takva tanka tennis bracelet pravi je izbor za vas, a s vremenom će ovaj komad postati dio vas. Nosit ćete ga uvijek i stalno, a ovisno o sezoni možete ga iskombinirati s drugim komadima nakita, biserima, končanim narukvicama i slično. No, tennis bracelet ipak zaslužuje biti zvijezda na vašoj ruci jer zbog toga što je krasi niz jednakih komponentni s dijamantima, ovaj je komad jedan od najtežih za izradu majstorima draguljarima. Umijeće je to koje se prenosi s koljena na koljeno pa je svaki komad izrađen u kući Damiani pravo umjetničko djelo koje je izradio stručan draguljar i koji je rezultat jedinstvenog dizajna, orijentiranosti prema svakom detalju i umijeću izrade, stručnosti, perfekcionizma i znanja.

Damiani Luce tennis bracelet

Tennis bracelet je istinski klasik kojeg trenutačno svi nose, a čini idealan poklon za samu sebe jer je riječ o modelu za svakodnevno nošenje i uživanje koji nikad neće zastarjeti. Nema te modne kombinacije, stila ili, pak, razdoblja u životu u koji se tennis bracelet neće uklopiti, a naš favorit Damiani Luce dijamantnu narukvicu možete pronaći u butiku Mamić 1970.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Niko Goga, Mamić 1970

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0