Retinol serumi pristupačnih cijena koji su jednako dobri kao i njihove skuplje varijante

Retinol je neizostavan beauty sastojak s mnogobrojnim prednostima. Ovaj oblik vitamina A obožavan je jer uklanja prve znakove starenja, potiče obnovu stanica kože, te jača čvrstoću kože. Međutim, postoje određena pravila koja se moraju poštivati prilikom korištenja retinola, poput nanošenja samo noću, koji je retinol serum najbolji izbor za različit tip kože i druga.

Kad je u pitanju odabir retinol seruma, mogućnosti su beskonačne, ali ne morate potrošiti bogatstvo kako biste dobili visokokvalitetne rezultate. S ovim pristupačnim opcijama, možete postići sjajnu kožu bez da ispraznite svoj novčanik. Nemojte zaboraviti naijenti SPF tijekom dana kad koristite retinol, pogotovo u sezoni proljeće/ljeto, jer može povećati osjetljivost kože na sunce.

@drnatashahenry

@depology Here is why you should include retinol in your skincare routine. It helps to increase collagen production which can help to reduce to signs of aging. It also helps with dark marks and hyperpigmentation and can help if you suffer from acne. It’s such a powerful ingredient. #ad #retinol #howtouseretinol #benefitsofretinol #depology #retinolforbeginners #retinolcream #whatisretinol

♬ original sound – Skincare|Dr. Natasha Henry

THE ORDINARY RETINOL 0.2 % IN SQUALANE

Prilikom odabira retinola koji po prvi put nanosite na kožu, neovisno koji tip kože imate, bitno je pripaziti na koncentraciju aktivnog sastojka u serumu. Za start je dovoljno koristiti serum s 0.2 posto retinola, kakav je onaj brenda The Ordinary koji će smanjiti pojavu finih linija, fotostarenje i, općenito, usporiti starenje kože. Dostupan je na Douglas webshopu. Cijena mu iznosi 9,89 eura.

CERAVE RESURFACING RETINOL SERUM

Posebno formuliran s hiperpigmentacijom i ožiljcima nakon prištića na umu, ovaj serum kombinira retinol s niacinamidom koji također pomaže u izjednačavanju tona i zaglađivanju teksture kože. Osim toga, poput svih CeraVe proizvoda, formula je puna ceramida koji pomažu u sprječavanju suhoće ili iritacije. Dostupan je na Notino webshopu. Cijena mu iznosi 18,90 eura.

VERSED PRESS START GENTLE RETINOL SERUM

Ovaj pristupačni retinol serum iz Verseda još je jedan odličan izbor za osjetljivu kožu ili početnike u retinolu. Pun je sastojaka koji umiruju kožu poput ulja divlje ruže, kamilice i aloje vere kako bi se minimalizirao rizik od iritacije. Napravljen s inkapsuliranim retinolom i bakuchiolom, pomaže zagladiti, poboljšati i ispuniti kožu tijekom vremena. Dostupan je na Cult Beauty webshopu. Cijena mu iznosi 22,60 eura.

THE INKEY LIST SUPER SOLUTIONS 1 % RETINOL SERUM

Lagana i brzo upijajuća formula sadrži 1  posto retinola, kao i hranjivi skvalan te ulje od koštica marelice. Dostupna je na Douglas i Notino webshopu. Cijena mu iznosi 23 eura.

BYOMA SENSITIVE RETINOL OIL

S vrlo nježnim oblikom retinoida i hranjivom uljnom formulom, ovo je odličan uvod u retinol za osjetljive tipove kože – ili čak one koji su već isprobali sastojak u prošlosti i smatrali ga iritirajućim. Dostupno je na Cult Beauty stranici. Cijena mu iznosi 20 eura.

SUPER FACIALIST RETINOL+ ANTI-AGEING RESTORING SERUM

Ovaj serum je formuliran s retinolom, hijaluronskom kiselinom i vitaminom E, što ga čini odličnom opcijom za zrelu kožu koja želi posebno riješiti znakove starenja kože. Retinol pomaže u smanjenju sitnih linija, bora i pigmentacija, dok hijaluronska kiselina hidratizira kožu, a vitamin E pruža antioksidativnu zaštitu. Ovaj serum djeluje na poboljšanje cjelokupnog tonusa i teksture kože te na održavanje njezine mladolikosti. Dostupan je na Notino stranici. Cijena mu iznosi 19 eura.

E. L. F. COSMETICS ADVANCED NIGHT RETIONID SERUM

Ovaj serum kombinira dva posebno potentna derivata vitamina A, čineći ga jednim od najučinkovitijih pristupačnih retinol seruma na tržištu. Bez obzira jesu li vaše brige znakovi starenja, čišćenje prištića ili jednostavno održavanje zdrave kože, ova formula donijet će impresivne rezultate. Dostupan je za naručiti preko e.l.f. cosmetics stranici. Cijena mu iznosi 23 eura.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: Douglas, Notino, e.l.f. cosmetics, cult beauty, Pinterest, Instagram
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0