Passarola na Hvaru: Spoj vrhunske gastronomije i odlične zabave

Jedno od najpopularnijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj Hvar skriva još jednog gastronomskog dragulja. U samoj jezgri Otoka Sunca smjestila se Passarola – poznati hvarski restoran koji vješto kombinira suvremeni koncept s tradicionalnim okusima Hvara, pod palicom chefa Igora Obradovića. Obradović pritom koristi lokalne, svježe i organske namirnice, što svakako daje dodatnu kvalitetu svakome jelu.

Tako u Passaroli primjerice možete kušati Pojorski bronzinić, tradicionalno jelo koje sljubljuje grahorice s morskim glavonošcima; ribarski lonac, aromatično jelo spravljeno od jastoga, škampi te školjaka s tagliatellima; ili pak tuna steak u sezamu, poslužen uz kremu od avokada, marinirane tikvice i sušene mini rajčice.

Uz spomenute delicije izvrsno se sljubljuju fantastična hvarska vina poput Agera, Plavca malog Grand cru od Plenković i zaboravljena dalmatinska vina, sorte poput Trnjaka, Plavke, Pribidraga. Sva ova prekrasna vina već su unaprijed uparena s hranom iz jelovnika.

Interijer samog restorana također je osmišljen kao kombinacija modernog i tradicionalnog, gdje stoje nadaleko poznati brački kamen nasuprot modernim staklenim terasama i ambijentalnom osvjetljenju. Prije dvije godine, restoranu je dodan i vrhunski dizajniran podrum u kojemu se smjestio noćni klub, posebno privlačan mladim turistima u vrućim ljetnim večerima. Uz autorske ljetne koktele i house muziku, savršeno je mjesto za kasnonoćna druženja.

Zato, nađete li se ovog ljeta na Hvaru, svakako posjetite ovo Passarolu.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0