Ovog petka počinje Food Film Festival, i to na novoj lokaciji!

Nakon poprilično netipičnog i donedavno pomalo pustog zagrebačkog kasnog ljeta, s prvim danima jeseni, od 24. rujna do 3. listopada u Zagreb se vraća mnogima omiljeno festivalsko druženje – Food Film Festival. Ovogodišnje izdanje popularnog filmsko-gastronomskog festivala seli se nekoliko tramvajskih stanica zapadnije, na Trg dr. Franje Tuđmana, u prostrani park okružen drvećem. Filmovi pod zvijezdama, piknik na travi, ugodno druženje i odlična klopa oduvijek su bile odlike ovog festivala koji će svim Zagrepčanima, ali i turistima koji se zapute u ovaj dio grada donijeti vrhunski filmski program, ukusne street food specijalitete i odličan zabavni sadržaj.

Za naša nepca tijekom Food Film Festivala Zagreb powered by Coca-Cola će se pobrinuti El Toro burgers&ribs, BarBaQ, Pani i Wok by Matija, ove godine tu su i gosti American bar Dollar iz Varaždina, šibenska Pucalina sa morskim street foodom te novotvoreni Kantun iz Samobora, za žeđ su tu već svima dobroznani Tipsy i Mangosta bar. Na sedam pop-up kućica čeka nas čak tridesetak raznih street food specijaliteta i njihovih varijacija. Tako će se uz filmove na pikniku na travi moći uživati u sočnim burgerima, quesadillama, empanadama, wokovima, ali i giricama, brudetu te američkim street food specijalitetima poput corn doga.

Na filmskom planu će odabir biti jednako težak kao i na onom gastronomskom. Naime, svaki film na programu je s etiketom “must see”. Srećom, ne trebate birati jer u besplatnim filmovima možete uživati svaku večer od 20:00 i 20:30 sati. Redom nas očekuju posljednji dobitnici nagrada Oscar – “Nomadland” koji je proglašen i najboljim filmom, “Minari” koji je imao čak šest nominacija, “Another Round” koji je proglašen najboljim stranim filmom te “Judas and Black Messiah” koji je također imao šest nominacija. Zatim su na programu neki od zadnjih filmskih kino hitova – “Tenet” Christopera Nolana, nastavak kultnih zločestih dečkiju “Bad Boys For Life”, zabavan film o izboru za Miss Svijeta 1970. godine “Misbehaviour ” i “Little Things” – film s odličnom glumačkom postavom koju predvode Jared Leto, Denzel Washinghton i Rami Malek te “The Witches” s Anne Hathaway kao glavnom vješticom. Nije zaboravljena ni najmlađa publika, kao ni oni stariji ljubitelji animiranih filmova pa će se na livadi moći pogledati i “Tom & Jerry The Movie”, “Scoob!”, “Lion King” i “Onwards”.

Novitet je što će se ove godine filmovi moći gledati u potpunom novom doživljaju pomoću tehnologije koja se inače koristi za silent partye. Naime, svaki će gledatelj dobiti vlastite slušalice kako bi mu zvuk bio besprijekoran, kako bi eliminirali sve vanjske ometače i kako ne zagađivali okolinu dodatnom bukom koja ometa susjede.

Na programu su zabavni dnevni filmski kvizevi, kao i jedan veći filmski kviz, glazbeni nastupi DJ-a poput Mirzaisfab, Marco Cole, Percassi, Em Bee, The Lost Boy i Luigija te cooking show by Zepter i predstavljanje Nobel eco water aparata.

Gdje je iće, tu je i piće pa će svi posjetitelji tako moći svoje omiljene street food specijalitete kupiti u sklopu Coca-Cola Combo filmskih menija koji su idealna kombinacija uz film. Tu je i hladni Staropramen u kojem će se moći uživati u sklopu Staropramen piknik zone, Kutjevo sa svojim nagrađivanim vinima, ali brojni kokteli kojima su dodani Kotanyi začini. Mlinar će predstaviti svoj novi koncept i dio asortimana koji će biti dostupan po kućicama na festivalu. Radno vrijeme festivala je od 15 sati do ponoći, subotom od 13 sati, ulaz je besplatan, kao i gledanje filmova, sve navedeno uz obavezno pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0