Ovo su dizajnerske torbe s najvišom re-sale vrijednosti!

Vrijednost dizajnerskih torbi proteklih godina samo raste. Već smo navikli na česta dizanja cijena, pogotovo kad su luksuzni brendovi u pitanju, samo Chanel je poršle godine tri puta povisio cijenu svojih torbi, da bi početkom 2022. objavili kako se cijene opet dižu za pojedine popularne modele. Tako, primjerice, za Chanel Flap Mini model sada morate izdvojiti oko 8 tisuća američkih dolara, za razliku u 2019. godini kada ste istu torbicu mogli kupiti po cijeni od oko 5 tisuća. No, nije samo Chanel to učinio, već je i kuća Louis Vuitton u prošloj godini pet puta povisila cijene kožnatih modnih dodataka.

Podrazumijeva se da nisu sve dizajnerske torbe jednake niti jednako vrijedne. Ako imate sreće u svom posjedu imati ultra luksuzne i rijetke torbe, dobro je znati  da bi mogli postići nevjerojatno visoke cijene preprodaje. U prilog tome govori činjenica da je vrlo tražena Hermès Birkin So Black torba prodana 2020. godine u Hong Kongu za rekordnih 208 tisuća američkih dolara.

Dugo vremena su Hermès torbe bile prvi izbor kolekcionara, u posljednjih pet do deset godina je cijelo tržište udvostručilo vrijednost i sve više na vrijednosti dobivaju i Chanel, Louis Vuitton, Dior, Bottega Veneta i ostali luksuzni brendovi.

Dok su torbe s Hermès potpisom poželjne zbog kvalitete i načina izrade, modeli modnih kuća kao što su Chanel i Louis Vuitton vrijednost drže zbog prepoznatljivosti brenda.  Kako bi saznali koje dizajnerske torbe imaju najbolje cijene preprodaje, časopis Her World je napravio analizu re-sale, kao i sveobuhvatni indeks procjene luksuza za preprodaju (CLAIRE) koji je objavila američka trgovina luksuznih torbi i dodataka Rebag u listopadu prošle godine.

Ovo su torbe koje imaju najveću šansu da zadrže ili povećaju svoju vrijednost, tako da ove modele dizajnerskih torbi možemo smatrati kvalitetnom investicijom!

Saint Laurent Loulou

 

Saint Laurent je općenito prema CLAIRE izvješću jedan od top pet brendova s najboljom preprodajnom vrijednosti. Zahvaljujući dizajnu koji odgovara svim sezonama Loulou model je odličan izbor za nošenje u dnevnim, ali i večernjim kombinacijama.

Louis Vuitton Neverfull

Ova svevremenska Louis Vuitton torba prvi puta je predstavljena 2007. godine no i danas djeluje jednako novo i aktualno. Čak i ako posjedujete stariji i nošeniji model možete u preprodaji ostvariti čak 80 posto vrijednosti koju ste platiti.

Dior Saddle Rectangular

Logomanija je dovela do sve veće popularnosti modela koji imaju istaknuti monogram brenda. Tako je ova verzija Dior Saddle torbe na re-sale platformama uspjela podići početnu cijenu i trenutačno se preprodaje po vrijednosti od čak 109 posto!

Christian Dior Book Tote

Kreativna direktorica Maria Grazia Chiuri dizajnirala je tote model Dior torbe i definitivno postavila novi trend! Verziju ove torbe predstavili su gotovo svi high street brrndovi, a preprodajna vrijednost originala je čak na 98 posto čime je postala druga najvrijednija Dior torba.

Bottega Veneta Jodie Mini

Torbicu Jodie je predstavio bivši kreativni direktor kuće Bottega Veneta, Daniel Lee, a model je definitivno jedan od najpopularnijih torbi u ovoj godini. Isprepletena koža i atraktivan zaobljeni dizajn garantiraju da će ovaj model držati vrijednost još godinama te je preprodajna vrijednost procijenjena na 95 posto.

Louis Vuitton Eva

Proizvodnja modela Eva u francuskoj modnoj kući Louis Vuitton okončana je 2014. godine i samim time željni obožavatelji ovog dizajna povećavaju potražnju za njim, uzrokujući inflaciju vrijednosti preprodaje iznad 1400 dolara na platformi Rebag.

Chanel Boy

Vrijednost Chanel Boy modela torbe je održaja zbog utjecale prilagodbe cijena u Chanelu ove godine. Lansirana 2011., klasična silueta i svestranost Boy torbe osvojila je srca mnogih, što ga čini jednim od najprepoznatljivijih silueta francuske kuće do danas.

Chanel Double Flap

 

 

Chanel torbice s preklopom postali su klasici. Njihove su cijene rasle tijekom godina, a ranije ove godine, luksuzna kuća je najavila da će povećati cijene nekih svojih klasičnih model, uključujući i Flap torbice s preklopom u najtraženijoj Medium varijatni koja je doživjela porast maloprodajnih cijena od gotovo 13 posto. Skok cijene doveo je do porasta potražnje na tržištu preprodaje, povećavajući vrijednost preprodaje.
Hermès Birkin

Uz dugu listu čekanja, poznato je da je teško nabaviti kultnu Birkin torbu. To je čini još poželjnijom među svim ljubiteljima luksuzne mode. Zahvaljujući malom broju izrađenih primjeraka, želja i potražnja za posjedovanjem Birkin torbe je ogromna. Ovisno o korištenoj koži i izgledu, cijena “birkinice” može biti puno viša od početne kupovne cijene kasnije u preprodaji.

Hermès Himalaya Kelly

Torbe Hermès najčešće se prodaju po vrijednosti od 85 posto svojih maloprodajnih cijena ili više, što ovaj luksuzni brend čini brendom najvišeg ranga kada je riječ o vrijednostima preprodaje. Posebno je rijedak model iz kolekcije Himalaya koji je prodan za ogromnih 241.800 američkih dolara na aukciji Christie’s prošle godine.

Bottega Veneta Pouch

Bottega Veneta The Pouch model torbe zadržava prosječno čak  86 posto vrijednosti. Nalik na preveliku starinsku torbicu za novčiće, ova torba dolazi s modernim štihom koji je minimalistički, a dobro se slaže sa svime.

Chanel Single Flap Mini

Chanel Single Flap Mini torba doživjela je mnoge varijacije otkako je objavljena 1980-ih i još uvijek je ostala vrlo poželjan model torbe. Slično Chanel Classic Double Flap torbi, ovaj model dolazi s jednim preklopom (otuda i naziv) te je zabilježeno povećanje maloprodajne vrijednosti na Rebagu od 2019. za 53 posto.

Louis Vuitton On The Go

 

Ovaj model Louis Vuitton torbe predstavljen je 2020. godine i raste joj popularnost zbog velike prilagodljive veličine koja je savršena kada želite staviti sve svoje stvari. Zbog ograničene dostupnosti, torbu On The Go teško je kupiti u maloprodaji – što je čini vrlo traženom i izvrsnim komadom na tržištu preprodaje.

Hermès Evelyne

 

Prvi put predstavljena 1978. godine, Hermès Evelyne torba je u početku bila dizajnirana za prijevoz konjičke robe. Međutim, sredinom 2000-ih se dogodio veliki povratak ovog modela te se postala dio kolekcije brojnih ljubiteljica dizajnerskih torbi. Ono što mnogi vole kod ove torbe je, naravno, njezina veličina i funkcionalnost.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: Rebag, Pinterest, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0