Posljednje torbice Daniela Leeja za kuću Bottega Veneta

Prije mjesec dana objavljeno je kako britanski modni dizajner Daniel Lee više nije kreativni direktor talijanske kuće Bottega Veneta, što znači da je Resort kolekcija za 2022. godinu njegova posljednja. Svi komadi iz ove kolekcije postat će dostupni za kupnju početkom godine, a mi smo se posebno fokusirali na modne dodatke – ipak je torbica bila prvi komad koji je Lee predstavio nakon dolaska u talijansku kuću.

Kolekcija Resort 2022. stavila je naglasak na izvanrednu izradu i ponovno pokazala koliko je dizajner bio usmjeren i na najsitnije detalje. Ovog puta primjetna je i igra s teksturama – brojni modeli poput Cassette i Arco Tote predstavljeni su u kombinaciji kože i krzna, dok su neki favoriti poput Jodie, Classic i Pouch torbice napravljene od egzotičnih i neobičnih materijala poput pliša, sitnih školjkica i zmijske kože. Nekima je par, promijenjena silueta, pa ćete tako početkom godine moći kupiti pomalo izdužene verzije pletene Point torbice te modela Arco.

Iako se u većini kolekcije ističu već poznate siluete, predstavljena je i nova shopper torba s intercciato uzrokom u nekoliko veličina, koju krase remenčići i ima pomalo odvažan look iako je riječ o torbici koja je zamišljena za svakodnevno nošenje. Osim tekstura, u paletu boja koju Bottega Veneta koristi za modne dodatke ubačene su i neke nove nijanse, pa čak i uzorci.

Torbice iz Bottega Veneta Resort kolekcije za 2022. godinu odvažnije su od standardnog sofisticiranog potpisa kojeg je Lee imao, a čitava kolekcija možda je najdalja od izgleda one prve koju je dizajner predstavio za luksuznu talijansku modnu kuću. Ipak, zadržao je dozu privlačnosti svih komada iako je povećao proporcije i koristio nesvakidašnje materijale. Moramo priznati da je ovo dostojan završetak karijere u jednoj modnoj kući te da će nam era Daniela Leeja u Bottegi Veneti nedostajati. Torbice iz Resort kolekcije za 2022. godinu otkrijte u nastavku.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Sarah Piantadosi (Bottega Veneta)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0