Ovo je slatki doručak koji stručnjaci preporučuju za zdrav gubitak kilograma

Nećemo previše ponavljati koliko je doručak bitan obrok u danu te da ga nipošto ne bi trebalo preskakati. No, ono o čemu vam možemo pisati je koje se namirnice smatraju najboljim za doručak, pogotovo ako nastojite jesti zdravo i još k tome želite smršaviti.

Volite li slatko, pojesti obrok poput kroasana ili nekog drugog rafiniranog šećera nije najbolja opcija za doručak, jer se upravo u ovom obroku trebaju izbjegavati takve vrste šećera, baš zbog toga što je naše tijelo tada najosjetljivije na glukozu. Ali, ovo nije informacija koja bi vas trebala demotivirati jer postoji zdrava opcija slatkih doručaka koja će utažiti vašu želju za slatkim, a uz pomoć koje ćete istovremeno tijelu dati sve što mu treba za dobar početak dana.

Zobena kaša kao zdravo i slatko rješenje

Ovaj odgovor ste vjerojatno pročitali već nekoliko puta i na više različitih mjesta, i možda izgleda kao očit, ali dopustite da vam otkrijemo zašto biste se zaista trebali fokusirati na ovu namirnicu. Naime, radi se o namirnici koja će osigurati potrebnu količinu proteina, a u isto vrijeme bogata je topivim vlaknima koja su odličan saveznik probave i zdravog metabolizma, a koje uz to pomažu u smanjivanju lošeg kolesterola. Među tim topivim vlaknima nalazi se i beta-glukan, vrstu vlakana koju se često povezuje s gubljenjem kilograma. S druge strane, zobena kaša sadrži i ugljikohidrate koji nas drže sitima duži period.

Tražite li način kako da unesete zdrave masti u organizam, zobena kaša je ponovno odgovor. No njezinim hranjivim sastojcima ni tu nije kraj jer je bogata i vitaminima B skupine te mineralima, ali i protuupalnim i antioksidativnim molekulama.

Sve to pomaže da u jednom obroku unesete što više korisnih nutrijenata u organizam te time date tijelu sve što mu treba za neometano funkcioniranje, a da u isto vrijeme možete biti sigurni da možete raditi na gubitku kilograma.

Kako zasladiti zobenu kašu?

Da vam zobena kaša ne bi bila bezokusna, kakva inače zna biti, svakako možete dodati namirnice koje će vam zasladiti doručak i radi kojih ćete uživati u njemu. Možete uvesti zdrave masnoće poput orašastih plodova ili pak maslaca od kikirikija, chia ili lanenih sjemenki. Ako više volite voćne varijante, svakako možete u kašu narezati banane, borovnice, jagode i maline, štogod volite. Jedino što ovdje predlažemo je da voće koje koristite što je više moguće bude sezonsko, kako biste i od njega imali maksimalni benefit.

Još jedan zaslađivač koji vam može pomoći promijeniti okus je med, no nemojte pretjerivati s njime. Okus kaše možete odvesti i u smjeru cimeta, kardamoma ili đumbira, što god je onaj okus koji volite najviše.

U svakom slučaju, opcija je mnogo i pored svega toga šteta je posezati za rafiniranim šećerima koji rade štetu vašem organizmu. Odlučite li se za ovakvu opciju doručka, ne samo da ćete paziti na svoju težinu, već će vam i tijelo biti zahvalno.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0