Otvoren “Centar za glavobolju”, mjesto za napredni tretman onih koje muče migrene i ostale glavobolje

Na prvoj edukativnoj radionici za pacijente pod imenom “Avivin zdravljak” razgovaralo se o naprednim načinima tretiranja migrena i ostalih glavobolja koje muče velik broj ljudi u Hrvatskoj. Poliklinika Aviva napravila je veliki iskorak u tretiranju oboljelih te u svoojem Centru za glavobolju rješava neugodne simptome unutar jednog sata. U Hrvatskoj od migrene pati čak 400 tisuća ljudi, a velik broj bolesnika taj neurološki poremećaj i dalje ne tretira pravilno, što može dovesti do ozbiljnih posljedica za zdravlje pacijenata, zaključak je prve u nizu serije edukativnih radionica.

Kako bi pomogla pacijentima koje muči migrena, Poliklinika Aviva, članica Arsano Medical Group, najveće grupacije privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, na svojoj lokaciji u Trpinjskoj ulici 7 u Zagrebu, pokrenula je “Centar za glavobolju” u kojem će nuditi mogućnost tretiranja pacijenta s akutnim glavoboljama i migrenama.

Svoje stručno mišljenje s okupljenima podijelili su neurologinje Poliklinike Aviva, prim. dr. sc. Miljenka-Jelena Jurašić, doc. prim. dr. sc. Sandra Morović i fizioterapeutkinja bacc. physioth. Ana Pučić, potpredsjednica “Udruge Migrena Hrvatska” prof. dr. sc. Marina Krpan te poduzetnica Lana Klingor Mihić, koja se već godinama bori s migrenom.

“Sretni smo što smo započeli s radom Centra za glavobolju u kojem nudimo mogućnost tretiranja akutne glavobolje djelotvornim i brzodjelujućim antimigrenskim lijekovima. S obzirom da se terapija primjenjuje pod kožu, u mišić ili u venu, ona brzo djeluje, unutar jednog sata od primjene. Sam odabir lijekova određuje se prema jačini glavobolje, vremenu od nastupa, ali i popratnim smetnjama. Želim pozvati sve s dijagnozom migrene ili drugim oblicima glavobolje koji još nemaju točnu dijagnozu da nam se jave na neurološki pregled kako bi dobili dijagnozu i mogli dobiti adekvatnu terapiju u slučaju akutnog napadaja jer je riječ o ozbiljnom medicinskom stanju koje se modernim pristupima vrlo uspješno stavlja u red”, objasnila je Jurašić.

Migrena je neurološki poremećaj koji može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana i pritom znatno utjecati na sposobnost obavljanja uobičajenih dnevnih aktivnosti. Poliklinika Aviva kao najveća i tehnološki najopremljenija privatna poliklinika na jednoj lokaciji u Hrvatskoj, napravila je veliki iskorak u tretiranju migrena u Centru za glavobolju, i to tijekom napadaja migrene, nudeći pacijentima sve terapije kojima se olakšavaju tegobe akutnih migrena. Avivin tim educiranih stručnjaka ima vrhunska znanja o liječenju i modernim pristupima akutnim glavoboljama kao što su akupunktura, liječenje glavobolja intravenozno i tradicionalno te specijalne tehnike fizikalne terapije od kojih se ističe miofascijalna relaksacija.

Svoje iskustvo u borbi s učestalim migrenama na prvome panelu ispričala je i Klingor Mihić.Migrena je svakako stanje koje jako narušava kvalitetu života. Bolujem od migrena posljednjih desetak godina i zaista mi je drago da postoji mogućnost liječenja, a još više da se otvara Centar za glavobolju pri Poliklinici Aviva koji će bez sumnje pomoći svima onima koje migrena prati kroz život”.

Ova je radionica održana u suradnji s “Udrugom Migrena Hrvatska”, a nova je na rasporedu 17. svibnja u 18 sati te će se baviti temom melanoma i utjecaja sunca na zdravlje kože. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na službenoj stranici Poliklinike Aviva.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0