Vedrana Ilić i Ivona Bezmalinović

MagMe MagMe 23.02.2024.

Okusi Dalekog istoka osvojili poznate Splićane

U restoranu Port 74 u marini hotela Le Méridien Lav u tijeku su dani azijske kuhinje u sklopu kojih možete doživjeti okuse dalekog istoka koje vrlo vješto priprema Mladen Jazidžija, sous chef restorana.

Da se ne morate nužno otisnuti na daleko putovanje kako biste uživali u gastronomiji Dalekog istoka sinoć su se uvjerili gosti restorana Port 74 koji su uz prezentaciju jela Jazidžije uživali u rapsodiji okusa fino balansiranih začina i svježih namirnica.

Ana i Lucija Zaninović

Splićanke i Splićani isprobali su razne vrste sushija kao što su Maki i Nigiri, ali i jela od različitih vrsta sirove ribe poznatija pod nazivom Sashimi. Oduševili su ih i Teriyaki chicken salad, Spicy salmon salad, tajlandski rezanci pripremljeni na razne načine, ali i zanimljivi deserti, kao što je japanski cheesecake.

Namirnice kojima Dalmacija obiluje, idealne su za spoj istoka i Mediterana. Naime, minimalizam u japanskoj kuhinji dopušta da esencija plodova mora zasja do kraja slično kao u dalmatinskim jelima gdje jednostavnost pripreme naglašava svježinu ulova. Istočnjački način pripreme hrane sljubljen s bogatstvom dalmatinskih plodova mora, stvara izvanredno iskustvo objedovanja, u kojem možete uživati sve do 6. ožujka.

Ines Nosić

Svakako posjetite restoran Port 74 u marini splitskog hotela Le Méridien Lav i dozvolite gastronomiji da vas nakratko odvede na daleko putovanje Azijom.

Barbara Kurtović

Vedrana Ilić, Mila Puljiz, Ines Nosić

Anamarija Asanović

Ivona Bezmalinović

Vedrana Ilić

Ines Nosić

Gabrijela Budimir

Domenica Žuvela

Prosper Filipović

Mladen Jazidžija

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Prosper Filipović