Novi BISTRO MIME’S: Spoj omiljenih okusa i savršenog interijera

Uspješan gastro projekt Mime’s, koji je ime dobio po nadimku vlasnikova oca, započeo je još ove zime na zagrebačkom Fuliranju za vrijeme Adventa. Svojom neobičnom kućicom, Mime’s se izdvajao aromama i samom ponudom, a odnedavno je otvoren i istoimeni restoran. Cijeli jelovnik temelji se na domaćoj kuhinji za kojom u većini slučajeva žudimo, pogotovo danas kada živimo ubrzano i za pripremanje obroka u vlastitom domu ne ostavljamo ili nemamo previše vremena.

U raznolikoj ponudi Mime’sa možete pronaći gotovo sve – od mesnih odrezaka, do vege jela, raznih salata, ribljih jela i sendviča. Cilj maštovite ekipe ove priče je biti „šnicl bar“, što je zaista interesantna ideja jer upravo takvih mjesta u gradu definitivno nedostaje.

Svaki dan, jelovnik se izmjenjuje, tako da će se na njemu uvijek naći jednu juha, varivo i glavno jelo, te kao šećer na kraju zanimljiv desert. Kuhari Alen Đukić i Tomislav Ćurda, skupa sa voditeljem restorana, Antom Žderom, zaslužni su za maštovit, a opet jednostavan menu koji će sigurno biti obožavan. Namirnice svakodnevno nabavljaju na Dolcu i upravo je njihova svježina i raznolikost najveća inspiracija za nastajanje određenog jela. Teleći pohanac, rižoto s pinjolima i pršutom, juneći sote s gljivama i graškom, sendvič Mime’s, to su samo neke od delicija u kojima možete uživati. Deserte je osmislila Antina sestra Marita, a kolač od datulja s karamelom, čiji okus osvaja na prvu, velika je preporuka.

Savršen i pomno isplaniran interijer također je jedan od glavnih aduta ovog divnog bistroa. Čim uđete, pogled bježi na sve strane, a glavna zvijezda interijera je strop koji izgleda poput prekrasne freske. Čitav je prostor uređen prema željama i idejama vlasnika, Ivane i Joška Kovača te asistentice Katarine. Interijer skladno upotpunjuju detalji poput viseće police iznad šanka, zanimljiv odabir rasvjetnih tijela, prazni okviri raznih veličina. Reljefni i iznimno fotogenični zidovi, poput plave štukature i jednog zida od opeke, savršeno zaokružuju čitav prostor i samim izgledom čine ugodnu, domaću, pomalo kućnu atmosferu.

Uskoro će osvanuti i Mime’s terasa s visokim stolovima kao savršeno mjesto za ručak, večeru, neobavezno druženje ili ispijanje nekog finog vina na zraku, pogotovo nadolazećim toplijim danima.

Adresa: Petrinjska 44, Zagreb

Foto: Bojan Zibar