Uspješan gastro projekt Mime’s, koji je ime dobio po nadimku vlasnikova oca, započeo je još ove zime na zagrebačkom Fuliranju za vrijeme Adventa. Svojom neobičnom kućicom, Mime’s se izdvajao aromama i samom ponudom, a odnedavno je otvoren i istoimeni restoran. Cijeli jelovnik temelji se na domaćoj kuhinji za kojom u većini slučajeva žudimo, pogotovo danas kada živimo ubrzano i za pripremanje obroka u vlastitom domu ne ostavljamo ili nemamo previše vremena.

U raznolikoj ponudi Mime’sa možete pronaći gotovo sve – od mesnih odrezaka, do vege jela, raznih salata, ribljih jela i sendviča. Cilj maštovite ekipe ove priče je biti „šnicl bar“, što je zaista interesantna ideja jer upravo takvih mjesta u gradu definitivno nedostaje.

Svaki dan, jelovnik se izmjenjuje, tako da će se na njemu uvijek naći jednu juha, varivo i glavno jelo, te kao šećer na kraju zanimljiv desert. Kuhari Alen Đukić i Tomislav Ćurda, skupa sa voditeljem restorana, Antom Žderom, zaslužni su za maštovit, a opet jednostavan menu koji će sigurno biti obožavan. Namirnice svakodnevno nabavljaju na Dolcu i upravo je njihova svježina i raznolikost najveća inspiracija za nastajanje određenog jela. Teleći pohanac, rižoto s pinjolima i pršutom, juneći sote s gljivama i graškom, sendvič Mime’s, to su samo neke od delicija u kojima možete uživati. Deserte je osmislila Antina sestra Marita, a kolač od datulja s karamelom, čiji okus osvaja na prvu, velika je preporuka.

Savršen i pomno isplaniran interijer također je jedan od glavnih aduta ovog divnog bistroa. Čim uđete, pogled bježi na sve strane, a glavna zvijezda interijera je strop koji izgleda poput prekrasne freske. Čitav je prostor uređen prema željama i idejama vlasnika, Ivane i Joška Kovača te asistentice Katarine. Interijer skladno upotpunjuju detalji poput viseće police iznad šanka, zanimljiv odabir rasvjetnih tijela, prazni okviri raznih veličina. Reljefni i iznimno fotogenični zidovi, poput plave štukature i jednog zida od opeke, savršeno zaokružuju čitav prostor i samim izgledom čine ugodnu, domaću, pomalo kućnu atmosferu.

Uskoro će osvanuti i Mime’s terasa s visokim stolovima kao savršeno mjesto za ručak, večeru, neobavezno druženje ili ispijanje nekog finog vina na zraku, pogotovo nadolazećim toplijim danima.

Adresa: Petrinjska 44, Zagreb

Foto: Bojan Zibar