Violeta, regionalni lider u proizvodnji i razvoju robe za higijenu kućanstva, odlučila je svojim primjerom predvoditi promjenu u pristupu razvoju i oblikovanju pakiranja proizvoda na našim prostorima. Imajući u vidu utjecaj robe široke potrošnje na okoliš i održivost životne sredine, Violeta je odlučila biti lider na našem tržištu kada se razmišlja o ekološkoj održivosti ambalaže pakiranih proizvoda.

Po zadnjim dostupnim podacima Eurostata, prosječni građanin EU godišnje svojom potrošnjom proizvede čak 169,7 kg otpada, koji se generira samo od odbačene ambalaže i bespotrebnog pakiranja proizvoda robe široke potrošnje. U ukupnim bi brojkama ovo značilo da građani EU proizvedu preko 80 milijuna tona otpada samo zbog loših,nefunkcionalnih ili nemarno osmišljenih pakiranja proizvoda.

Violeta ove brojke shvaća ozbiljno te je odlučila, koliko god jemoguće, uložiti dodatne napore  u dizajn i oblikovanje novih proizvoda, s ciljem da oni minimalno štete našoj životnoj sredini.

Ovih dana, police svih dućana u Hrvatskoj pune se prvim Violetinim proizvodom osmišljenim radi očuvanja životne sredine. Radi se o WC papiru, proizvodu koji nam je svima potreban i o kojem previše ne razmišljamo. Violeta je svoj novi WC papir odlučila pakirati u ništa manje nego u iskoristivu vreću za otpad. Razmišljanje je vrlo jednostavno, kada već bacamo ambalažu zašto je ne bismo iskoristili kao vreću za smeće. Istovremeno, iz Violete najavljuju da je ovo tek prvi od niza planiranih proizvoda koji će jedan za drugim raditi na tome da se ta svijest javnosti poveća.

Pakiranja i ambalaže osuđene su na to da završe u smeću, ako je to tako zašto ih onda i mi sami ne bismo iskoristili kao vreće za odlaganje otpada. Nadamo se da će ovaj primjer iz Violete potaknuti i druge proizvođače da počnu razmišljati o utjecaju njihove ambalaže na okoliš, a potrošače da razmišljaju o iskoristivosti svake ambalaže kao sredstva za odlaganje otpada, jer takvih mogućnosti ima na pretek. Cijeli projekt pogledajte na: https://www.behance.net/gallery/91390399/Dual-purpose