Na jednu noć možete rentati vilu iz filmskog hita “Dinastija Gucci”

Ako ste oduvijek maštati posjetiti filmski set ili živjeti na nekoj od bajkovitih lokacija na kojima su snimani holivudski hitovi, sada imate priliku. Film “Dinastija Gucci” ne prestaje podizati prašinu od početka prikazivanja, a obiteljska drama prikazana na velikom platnu snimljena prema knjizi upotpunjena je zvjezdanim castom kojeg predvode Lady Gaga i Adam Driver, odličnom kostimografijom i jednako sjajnom scenografijom.

Radnja filma odvija se u Italiji, a među glavnim zvijezdama je Villa Balbiano, smještena na jezeru Como, koja je dostupna za najam putem platforme Airbnb. Vila je pravi talijanski dragulj na zapadnoj obali jezera Como, a luksuzno uređenje u stilu 90-ih godina prošlog stoljeća u trenu vas može transportirati u prošlost. U filmskom hitu Ridleyja Scotta “glumi” dom Alda Guccija, kojeg igra Al Pacino, a vila će se moći bookirati na jednu noć – 30. ožujka 2022. godine, za jedinstveno iskustvo.

Povijesna palača sa šest spavaćih soba i šest kupaonica nekoć je bila u vlasništvu talijanskog kardinala Tolomea Gallia koji je zdanje izgradio krajem 16. stoljeća i koristio ga kao svoju glavnu rezidenciju. Stoljeće nakon vila je povećana i uređena od strane kardianal Angela Maria Durinija koji je rezidenciju kao prostor za gala zabave, u kojoj su se nizali balovi, festivali i banketi jedan za drugim. Danas je Villa Balbiano jedna od najvećih privatnih kuća na jezeru s raskošnim vrtom koji je prepoznatljiv na prvu svima koji su pogledali film “Dinastija Gucci”, a nedaleko od vrta nalaze se bazen i privatni dok na kojem se nalazi gostinjska kućica.
Povijesni interijer, čiji je kostur iz 17. stoljeća, oplemenjen je umjetninama i namještajem iz prošlih stoljeća koji su nabavljeni na aukcijama u kućama Sotheby’s i Christie’s. No, čak i da se interijer ogoli, ostaju spektakularne freske braće Recchi i Agostina Silve na zidovima koje nimalo nije nagrizao zub vremena. Čuvena povijest, umjetnička i arhitektonska djela te predivna priroda koja okružuje palaču čine vilu jednom od najglamuroznijih lokacija na jezeru Como.
Svaka od šest spavaćih soba opremljena je i s luksuznom kupaonicom, a svaka je dizajnirana po zamisli dekoratera interijera Jacquesa Garcije. Sobe su zaista stvorene za potpuno opuštanje, bilo da to činite gledanjem kroz prozor na okoliš koji okružuje vilu ili se, pak, pripremate za kupku u mramornoj kupaonici. Provesti noć u sofisticiranim i luksuzno uređenim sobama ove vile zasigurno će biti nevjerojatno iskustvo i večer za pamćenje, a ako upravo o tome sanjate, obavezno posjetite platformu Airbnb 6. prosinca u podne, kada će vila biti otvorena za booking na jedno noćenje.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: Airbnb
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0