“Dinastija Gucci”, “Spencer” i “Visoka moda” – novi filmovi koje gledamo zbog fantastične odjeće

Koliko puta ste gledali neki film i razmišljali o modnim kombinacijama pojedinih likova? Uz scenarij, scenske efekte, režiju i druge elemente koje vežemo uz sedmu umjetnost, kostimografija je jedan od ključnih elemenata. Brojni su filmovi i serije nametnuli nove modne trendove, slavili različite modne etape ili ohrabrivali publiku pred malim ekranima na modno buntovništvo. S druge strane, filmovi nam nerijetko pomažu da otputujemo u neka prošla vremena i saznamo kako je izgledala moda u različitim dekadama prošlih stoljeća. I nije moda važna samo kad su u pitanju filmske scene.

Dinastija Gucci

O modnim odabirima glumica i glumaca neizbježno se priča kad su u pitanju filmske premijere ili dodjele nagrada, a definitivno najznačajniji crveni tepih jest onaj vezan za dodjelu nagrada Oscar. Za takve prilike glumice biraju isključivo najpoznatije svjetske modne brendove čiji komadi odjeće pripadaju haute couture, odnosno visokoj modi. Riječ je o pomno osmišljenim kreacijama koje nisu dostupne svima, najčešće su unikatne, prilagođene osobi koja će je nositi i imaju samo jedan cilj – stvoriti “wow” efekt na crvenom tepihu. Upravo je zbog svega ovoga odvajati film od mode i modu od filma potpuno nemoguće, a na poseban način te dvije umjetnosti koje se isprepleću i nadopunjavaju povezat će CineStar.

Spencer

Naime, od 2. do 5. prosinca u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema trajat će ekskluzivni modno-filmski projekt Très chic Haute Couture powered by Mastercard u sklopu kojeg će posjetiteljice ekskluzivno imati mogućnost uživati u pravim filmskim i modnim senzacijama.

VIsoka moda

Tijekom specijalnog vikenda prikazivat će se filmovi “Dinastija Gucci” te pretpremijerno filmovi “Spencer” i “Visoka moda”. Osim uživanja u filmovima, posjetiteljice će već od četvrtka moći razgledavati i haljine inspirirane svjetskim dizajnerima koji se pojavljuju u tim filmovima – Gucci, Chanel i Dior – a koje će kreirati hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović. Za ovu ekskluzivnu suradnju modna dizajnerica će u filmu “Dinastija Gucci” inspiraciju tražiti u liku Patrizije Reggiani koju igra Lady Gaga, dok će lik nikad prežaljene Lady Di u filmu “Spencer” poslužiti kao inspiracija za Chanel haljinu. Film “Visoka moda” inspiracija je za haljinu koja će donijeti dašak modne kuće Christian Dior.

Dinastija Gucci

Film “Dinastija Gucci” inspiriran je šokantnom istinitom pričom o obiteljskom carstvu talijanske modne kuće Gucci. Obuhvaća tri desetljeća ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i u konačnici ubojstva. Kontroverzna priča talijanske obitelji snimljena je pod redateljskom palicom Ridleyja Scotta i radnjom je smještena u 1995. godinu kada je Maurizio Gucci, unuk osnivača luksuzne kuće, na putu prema svom uredu ubijen, a njegova supruga Patrizia Reggiani bila je optužena za naručivanje atentata. Tako je i stekla nadimak “Crna udovica”. Poznata po svom over-the-top stilu i britkom jeziku na pitanje zašto ga sama nije ubila, odgovorila je: “Moj vid nije toliko dobar, a nisam htjela promašiti”. Glavne uloge u filmu igraju Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino.

Spencer

Režiju filma “Spencer” potpisuje Čileanac Pablo Larrain, a prati život Diane Spencer – omiljene princeze svih vremena. Radnja filma smještena je u 1991. godinu tijekom božićnih praznika kada se princeza Diana počela suočavati sa svojom teškom odlukom da okonča brak s princom Charlesom. Film daje uvid u ekstravagantan život na imanju Sandringham te savršeno dočarava emocije Lady Di uslijed borbe s glasinama o aferama dok je izbjegavala nemilosrdne paparazze. Glavne uloge u filmu imaju Kristen Stewart, Amy Manson, Jack Farthing, Sean Harris.

Visoka moda

Pretpremijerno će se također prikazati i film “Visoka moda”. Priča je to o modnoj kući Dior. U ulozi mlade žene nalazi se Lyna Khoudri koja neočekivano odlazi na praksu u jednu od najprestižnijih svjetskih modnih kuća – Christian Dior. Radnja je usredotočena oko Esther koju glumi Nathalie Baye, glavne krojačice luksuzne marke, koja se priprema za svoju posljednju kolekciju prije odlaska u mirovinu.

Fotografije: PR

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0