Muče li vas maskne? Pronašli smo rješenje…

Pravila su jasna – masku moramo nositi u svim zatvorenim prostorima, dućanima, javnom prijevozu… Nova normala je s brigom o zdravlju, donijela je i jedan novi problem – sve više nas zbog stalnog nošenja maski ima problema s aknama. Maskne su tako dobile svoj online naziv , a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako ih izbjeći.

Maskne se javljaju na dijelovima lica koji su u kontaktu s maskom – na obrazima, nosu te području brade. Razlozi zbog kojih ih dobivamo su ti što koža ne “diše” kako bi trebala jer je prekrivena, zato što se znojimo ispod maske te zato što nam maska nije uvijek čista. Također, konstantno trljanje maske o lice izaziva lakše pucanje epiderme, odnosno vanjskog sloja kože čime je olakšan ulazak bakterijama i prljavštini u dublje slojeve kože.

Također, znoj začepljuje pore te uzrokuje povećano stvaranje sebuma, što može utjecati i na povećanje broja mitesera. Zato je izrazito bitno paziti da je maska čista, obavezno je treba prati svaki dan na visokoj temperaturi ili, ako koristite jednokratne maske, često ih mijenjati.

Znamo da je za ljepotu tena od iznimne važnosti temeljito očistiti lice svake večeri (da, čak i kad niste nigdje izašli ili niste nosili šminku), no nikada bitnije nego sada. Ako ste primijetili da vam se stanje kože lica pogoršalo otkada koristite masku, ako su se pojavile sitne nepravilnosti ili, pak, veći problemi poput lokaliziranih upala ili akni, u svoju beauty rutinu uvedite dvostruko čišćenje lica, nakon kojeg biste na lice trebali nanijeti tonik i serum, kako bi se koža bila lagano eksfolirala te dobro nahranila.

Osim maskni, jedan od nuspojava nošenja zaštitnih maski može biti i pojava suhe i iziritirane kože. To se čak u pojačanom intenzitetu može pojaviti kod onih koji puno vremena provode u klimatiziranim prostorima. Rješenje problema leži u bogatim noćnim kremama koje će spasiti nadraženu kožu.

Ako nanosite makeup, svakako upotrijebite fiksator kako bi se što manje šminke razmazivalo po maski. Također, ne zaboravite usne! I njima je potrebna dodatna njega, u čemu će sloj kvalitetnog i hranjivog balzama biti od pomoći.

Naslovna fotografija: Mateja Sučević (@the92edit)

Fotografije:@oliviapalermo, @mao.ge, @elsahosk

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0