@elsahosk

Masaža lica za mladenački izgled – evo kako je pravilno raditi i zašto!

Masaža lica je drevna praksa koja se koristi tisućama godina za promicanje opuštanja i poboljšanje zdravlja kože, no masaža lica je i izvrstan anti-age tretman koji možete izvesti u svojoj kupaonici i za samo nekoliko minuta dnevno osigurati si mladenački izgled lica. Masaža lica uključuje manipuliranje mišićima, tkivima i kožom na licu različitim tehnikama, i to najčešće prstima, iako je možete izvoditi i pomoću beauty alata kao što je gua sha. Masaža lica nije samo opuštajuće iskustvo, već nudi i niz zdravstvenih dobrobiti koje nadilaze samo kožu, a garantirano ćete bolje izgledati i osjećati nakon nje.

Postoji nekoliko različitih vrsta masaža lica poput limfne drenaže i akupresurne masaže od kojih svaka ima svoje prednosti i tehnike izvođenja, a mi ćemo se fokusirati na onu najrašireniju – koju ste vjerojatno vidjeli na društvenim mrežama, klasičnu europsku masažu lica koja ima brojne anti-age benefite.

@josefinehj

Ova tehnika uključuje upotrebu niza nježnih poteza, gnječenja i kružnih pokreta za stimulaciju mišića lica i poticanje protoka krvi. Cilj je pospješiti limfnu drenažu, smanjiti natečenost i povećati prirodni sjaj kože. Osim toga, ovi će pokreti osigurati povećanu proizvodnju kolagena što će rezultirati mladenačkim izgledom lica.

Masaža za poticanje kolagena

Kolagen je protein koji pomaže da vaša koža izgleda čvrsto i mladoliko. Kako starimo, proizvodnja kolagena se smanjuje, što može dovesti do pojave bora i opuštene kože. Kolagenska masaža lica odličan je način da potaknete proizvodnju kolagena u koži i poboljšate njezin izgled. U nastavku otkrijtke korake izvođenje kolagenske masaže lica.

Korak 1: Očistite lice

Započnite čišćenjem lica nježnim sredstvom za čišćenje kako biste uklonili svu šminku ili nečistoće.

Korak 2: Nanesite ulje ili serum za lice

Nanesite nekoliko kapi ulja ili seruma za lice na vrhove prstiju i nježno umasirajte u kožu kružnim pokretima preko cijelog lica, počevši od sredine lice prema vanjskim djelovima. To će pomoći podmazati kožu i spriječiti bilo kakvo preagresivno povlačenje ili potezanje tijekom masaže.

Korak 3: Započnite s masažom

Prstima masirajte lice kružnim pokretima, počevši od sredine lica prema van prema ušima. Primijenjujte nježan pritisak dok masirate lice te izbjegavajte prejako povlačenje kože. Zatim kažiprstom i palcem lagano pritišćite obraze – počnite kod nosa i idite prema vanjskom dijelu lica, i to prema gore, sve do sljepoočnica.

Korak 4: Usredotočite se na problematična područja

Obratite posebnu pozornost na sva problematična područja (oko ustiju i oko očiju), kao što su bore smijalice, fine linije ili, pak, podočnjaci te provedite dodatno vrijeme masirajući ta područja. Prstima lagano stisnite i podignite kožu, što može pomoći u poticanju proizvodnje kolagena.

Korak 5: Ne zaboravite na vrat

Ne zaboravite izmasirati i vrat, pokretima prema gore kako biste podigli i tonirali kožu. Ovaj će korak ujedno pomoći i zagladiti kožu.

Korak 6: Tapkajte lice

Masažu završite tapkanjem čitavog lica što će djelovati na cirkulaciju i dodatno potaknuti proizvodnju kolagena. Ako želite, masažu možete završit i rashlađenim valjkom za lice koji će pomoći u umirivanju kože i smanjivanju crvenila ili upala.

Za ovu masažu možete izdvojiti 2-10 minuta dnevno, a masaža će imati još bolje djelovanje ako koristite ulje ili serum s anti-age sastojcima. Kolagenska masaža lica izvrstan je način da poboljšate izgled kože i potaknete proizvodnju kolagena, a redovito uključivanje ove masaže u vašu rutinu njege kože može vam pomoći da vaša koža izgleda čvrsto, mladoliko i blistavo.

Masaža lica nudi niz dobrobiti za kožu – pomaže povećati protok krvi i podiže količinu kisika, što može rezultirati zdravim, prirodnim sjajem kože. Uz to, pomaže u smanjenju natečenosti, podočnjaka i sitnih bora poticanjem limfne drenaže. No, masaža lica djeluje i na poboljšanje cjelokupnog zdravlja i dobrobiti tijela jer pomaže u smanjenju stresa i napetosti, čini opuštajući ritual, može ublažiti glavobolje, promiče bolji san i smanjuje anksioznost. Zato, uključite masažu lica u svoju rutinu njege kože i uživajte u ovom opuštajućem i pomlađujućem iskustvu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0