MagMe Bites by Monika: Hot chocolate? Yes, please!

Došao je i taj dugo iščekivani prosinac, mnogima, uključujući i meni, najljepši mjesec u godini. Kuhano vino, fritule, lampice, snježne pahulje i božićne pjesme. Kako bismo uživali u naredna četiri adventska tjedna, pripremila sam četiri recepta za pripremu vruće čokolade koji će vas ugrijati u ove sve hladnije dane. Odaberite kombinaciju po vašem ukusu, pokrijte se dekom, i uživajte u toplini doma i okusu homemade vruće čokolade pripremljene u svega par minuta!

Bijela čokolada s karamelom i narančom


150g bijele čokolade ili bijelih čokoladnih kapljica
300ml mlijeka
Korica naranče
Kardamom
Karamel
1 žlica gustina

Odvojite nekoliko žlica mlijeka i pomiješajte s gustinom. U mužaru usitnite sjemenke kardamoma. U lončić stavite sve sastojke te miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Kuhajte do željene gustoće. Šalicu prošarajte karamelom i prelite vrućom čokoladom.

Topla čokolada s Nutellom

2 žlice Nutelle
100g mliječne čokolade
1 mala žlica kakao praha
300 ml mlijeka
2 žlice gustina

Pomiješajte gustin s nekoliko žlica mlijeka. Sve sastojke stavite u lončić i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prelijte u šalicu i ukrasite po želji.

Topla čokolada s peanut butterom

100g mliječne čokolade
1 velika žlica maslaca od kikirikija
300ml mlijeka
1 žlica gustina

Pomiješajte gustin s mlijekom. Sve sastojke stavite u lončic i miješajte dok se sastojci ne ujedine. Pustite da prokuha i prelijte u šalicu. Ukrasite šlagom ili marshmallowsima.

Baileys bijela čokolada

150g bijele čokolade ili bijelih čokoladnih kapljica
2 žlice Baileysa
300ml mlijeka
1 zlica gustina

Pomiješajte nekoliko žlica mlijeka s gustinom. U lončiću lagano zagrijte mlijeko i čokoladu te miješajte dok se ne rastopi. Dodajte Baileys i kuhajte do željene gustoće. Ukrasite šlagom i kapljicama bijele čokolade.

 

PS Christmas calories don’t count!