Nakon što smo predstavili našeg favorita u Kurelčevoj ulici, ovaj tjedan smo se družili na Europskom trgu u The Rudolph pubu. The Rudolph pub ima za svakoga po nešto. Tako kreativni vlasnici pričaju dvije priče. Onu jutranju i onu večernju.

IMG_6441

Sljedećih mjesec dana The Rudolph pub je mjesto gdje ćete sigurno popiti najbolju kavu na Adventu. Lively roasters specialty kava pripremljena je prema visokim barističkim standardima, a savršeno se uklapa u božićni ugođaj na Europskom trgu. Kao veliki ljubitelji kave svakako vam preporučamo da jedno jutro odvojite svega desetak minuta za ovo nezaboravno iskustvo te, dok još cijeli grad spava i tipične adventske gužve još nisu počele, priuštite si vrhunsku kavu na Adventu. U svojoj ponudi imaju Double Origin Blend – Brazil i Ethiopiu, izbalansiranih, voćnih okusa, od čijeg prženja u susjedstvu do posluživanja u The Rudolph pubu prođe svega par dana.

IMG_6410

IMG_6424

The Rudolph pub je pri odabiru priče pazio na kvalitetu. Uz kavu, njihov izbor piva neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Nude vam četiri vrste točenog piva i dva zagrebačka crafta. Ovime prelazimo na njihovu večernju priču. Teško nam je bilo odabrati favorita iz njihove ponude, no ono što morate probati svakako je kuhano vino koje rade sami s dodatkom svježih agruma i neobičnih začina. Velika ponuda kuhanih vina u gradu potaknula je ekipu The Rudolph puba da naprave nešto čime će se isticati te im moramo priznati kako je njihovo kuhano vino jedno od najboljih koje smo probali. Valja istaknuti i ponudu vina na čaše: ponuda se bazira na manjim, pomno odabranim vinarima uglavnom iz okolice Zagreba. Za sve one koje se zimi vole zagrijati rakijom,The Rudolph pub nudi izbor visokokvalitetnih prirodnih rakija čija je baza komovica i ekološki med, a okus koji preporučujemo je svakako lješnjak.

IMG_6416 IMG_6427 IMG_6399

No najbolje smo ostavili za kraj – ono što nas je oduševilo i što svakako morate kušati. Radi se o njihovoj “vrućoj čokoladi za odrasle”. Možete probati dva različita okusa; crnu čokoladu s dodatkom whiskeya ili bijelu s dodatkom votke.

Već ste sigurno shvatili kako The Rudolph pub nema što nema, te kako je posjet njihovoj kućici jedinstvenu zimsko iskustvo. Svojom kvalitetnom ponudom te kreativnim idejama s razlogom su se našli na našem popisu najboljih kućica na ovogodišnjem zagrebačkom adventu.

 

Foto : Iva Marić