Predstavljena 2018. godine, kolekcija LES EAUX DE CHANEL otvorila je jedno novo područje mirisnih osjeta u CHANEL mirisima: svijet svježine i elegancije u svakoj prilici. Protkani sicilijanskim i kalabrijskim citrusima, ovi vas eau de toilette pozivaju na pokret, na putovanje, na bijeg bez razloga, da se poželite otisnuti daleko od svijeta. S LES EAUX DE CHANEL nema potrebe da idete bilo kamo kako biste na koži osjetili da ste drugdje. Nije toliko bitno da negdje dođete nego da postoji ideja o bijegu i maštanje što ga ona potiče.

Nadahnuti odredištima koje je voljela Gabrielle Chanel, a kreirao ih Olivier Polge u suradnji sa CHANEL Laboratorijem za kreiranje i razvoj mirisa, LES EAUX DE CHANEL dočekuju danas novo odredište: PARIS-RIVIERA. Sa željom da bude rijedak i ekskluzivan, ovaj novi bijeg u mjestu bit će dostupan jednu godinu, počevši od 1. lipnja 2019. godine.

«PARIS-RIVIERA je cvjetni i svijetli miris koji odražava radosni i sunčani duh Azurne obale 1920-ih.»  Olivier Polge

Legendarno mjesto za igru 

Dovoljno je spomenuti njezino ime pa da se dočara slike obale koja vijuga između Alpa i Mediterana. Kao obećanje plavetnila i blistanja sunčeve svjetlosti, Rivijera dočarava blagost u kojoj se kupaju lijeni ljetni dani. Od krajnjeg juga koji graniči s Italijom i Monte Carla sve do pokrajine Var, ova mediteranska obala privlači umjetnike i stvaratelje iz cijelog svijeta još od 1920-ih. Zahvaljujući svojoj prijateljici Misiji Sert koja joj je otvorila vrata Orijenta otkrivši joj Veneciju, Gabrielle Chanel je počela odlaziti na Rivijeru 1920. godine. Nije oklijevala autom doći do Monaca u posjetu Velikom vojvodi Dimitriju. Nekom drugom prilikom na jug će putovati Plavim vlakom, prijevoznim sredstvom što ga je proslavio Sergej Djagiljev, koji je kreirao istoimeni balet i za kojeg je izrada kostima bila povjerena Mademoiselle Chanel. Često su je viđali na Azurnoj obali tijekom tog ludog desetljeća, jednog dana na jahti vojvode od Westminstera u Monte Carlu, drugog u Hôtel de Paris u Monaku, u kojem je često boravila, ili u monegaškom odmaralištu Société des Bains de Mer poznatom po svojim legendarnim zabavama. Gabrielle Chanel također redovito odlazi u Cannes, u kojem je otvorila trgovinu. Zatim posjećuje Saint-Tropez, koji je u ono vrijeme bio samo ribarska luka i privlačio je slikare i pisce. Ali, malo istočnije, na uzvisinama Roquebrunea, odlučila je usidriti se i izgraditi vilu koju je nazvala La Pausa. Mademoiselle je nadgledala svaki arhitektonski detalj i zasadila maslinike i polja lavande. Od nje je učinila svoju stalnu kuću za odmor, u kojoj prima brojne slavne osobe kao što su Jean Cocteau i Salvador Dalí. Tako je ondje, na tom tako voljenom Jugu, Gabrielle Chanel tkala niti u vremenu zaustavljenih trenutaka i radosnih sjećanja.

Latice ljetnih trenutakaSa svim tim fantazijama, Riviera je nadahnula kreatora mirisa Oliviera Polgea da stvori svijetao i elegantan miris. «Azurna obala dvadesetih godina 20. stoljeća iz snova vodila me je u izradi ovog novog mirisa», objašnjava Olivier Polge. «Eden pun sunca koji je privlačio umjetnike. Besprijekorna arhitektura vila iz tog vremena. Razigrana atmosfera večernjih zabava…» Olivier Polge je u fotografijama Gabrielle Chanel, lica izloženog suncu i okruženu prijateljima, primijetio osobitu vedrinu. Da bi je utjelovio, zamislio je  miris mediteranskog cvijeća okupan svježinom citrusa. Sjedinio je jasmin s jedinstvenom kvalitetom nerolija iz cvjetova naranči ukorijenjenih na jugu Francuske. «Već godinama podržavamo zadrugu u Vallaurisu u kojoj se destilira cvijet naranči uzgajanih u privatnim vrtovima toga kraja», govori Olivier Polge. «Vlasnici voćnjaka gorkih naranči donose latice obrane s njihovih stabala u tu zadrugu kako bi se na licu mjesta pretvorili u esenciju. Lokalna klima daje esenciju visoke čistoće». Prozračni mirisni trag, potpis kolekcije LES EAUX DE CHANEL, odmah se prepoznaje na koži: osvježavajući veo narančine kore i petitgraina izmamljuje osmijeh na usnama. Zatim se javlja par jasmina i nerolija u svom oblom uvijanju, za koji bismo rekli da je zraka sunca na golim leđima nakon zarona u more. Vremenom se neodoljiva blagost stapa s cvjetnim utiskom: on dolazi od benzoinske smole i sandalovine. Eau de toilette PARIS-RIVIERA samo s jednim prskanjem pruža sliku ljetnog trenutka. Obećanje plavetnila i sunca na koži. Jednosmjerni izlet na obalu mitskog Mediterana.

Stijeg elegancije i jednostavnosti

PARIS-RIVIERA dolazi u istoj senzualnoj i jednostavnoj bočici kao i ostali mirisi LES EAUX DE CHANEL. Njezin zaobljeni oblik podsjeća na bočice alkohola koje su nekad ljudi na dugim putovanjima nosili u prsluku. Na vrhu ima crni termostabilni čep s ugraviranim dvostrukim C i ovijena je u kutiji od valovitog kartona koja podsjeća na talasanje morske vode dok se povlači s plaže i ostavlja trag u pijesku. Njezina  posebna pumpica poziva na obilno nanošenje za ovijanje u izmaglici koja stvara dojam nježnog i profinjenog oblaka.

Bočica od 125 ml- Dostupno u limitiranom izdanju od 1. lipnja 2019. do 31. svibnja 2020. u CHANEL trgovinama i na chanel.com