Kako oplemeniti vodu i pritom pomoći svojoj koži?

Svi znamo da trebamo piti dovoljno vode, ali u praksi to često nije tako. Popiti litru i pol do dvije litre vode rijetkima uspijeva na dnevnoj bazi. Ili zaboravimo, ili posegnemo za energetskim napicima, sokovima, kavom.. za svim samo ne najzdravijom vodom.

Vode s infuziranim voćem možda ćemo malo lakše popiti jer osim što će voda poprimiti okus voća, posebno će biti blagotvorna za našu kožu. Ako želite pojačati hidrataciju, pogotovo u vrućim ljetnim vremenima, a pritom dodati i dozu boostera, evo nekoliko ideja kako to napraviti:

Borovnice

Tamni pigment borovnica rezultat je visokog udjela karotena, koji u tijelu aktivira vitamin A. Upravo ovaj vitamin stimulira obnovu stanica kože kako bi ona bila mekša, glađa i sjajnija.

Krastavac

Svježi krastavac nije samo dobar tanko narezan i namješten na područje očiju. Bogat je vitaminom E koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji uzrokuju akne i ožiljke.Jabuke

Visoki postotak vitamina C u jabukama potiče kožu na stvaranje melanina, pigmenta odgovornog za tamnjenje kože.

Maline

Maline su pune esencijalnih masnih kiselina, a samo jedna šalica sadrži čak 155mg Omege3, pa su odlične za smanjenje bora i izgled svježe kože.

Naranča i limun

Ovi su agrumi također bogati vitaminom C pa pospješuju brže zarastanje kože oštećene suncem te povećavaju proizvodnju kolagena čime utječu na održavanje elastičnosti kože.

Kivi

Izvrstan izvor antioksidansa, kivi sadrži i vitamin C i E te cink, koji našu kosu, zube i kožu čine zdravima.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0