Felicity Bird

Kako nositi boje koje vam ne pristaju i svejedno izgledati dobro?

Nakon što sam vam objasnila kako kreirati svoju idealnu capsule garderobu i otkriti svoju paletu boja u prošlim kolumnama i s obzirom na to smo do sada ustanovili kako odrediti optimalnu paletu boja koja odgovara vašem izgledu, danas ćemo se pozabaviti nijansama koje izlaze iz nje. Ako je riječ o nekoj boji koja je hit sezone, poput ružičaste, danas predlažem tri pravila koja je dobro znati kada neka od boja je apsolutni must have i poželite je uvrstiti u vašu garderobu, iako nije dio vašeg idealnog izbora boja.

Pravilo broj 1

Boje koje nisu u direktnom “kontaktu” s vašim licem ne utječu izravno na vašu put pa je odjevne predmete u bojama izvan vaše palete najbolje je nositi na obući ili hlačama te suknjama. Detalje poput remena nemojte nositi previsoko u struku, izbjegavajte naušnice i ogrlice u tim nijansama te nikako ne kupujte kape u boji izvan vaše palete. U slučaju da ste djeveruša na vjenčanju te boja haljine vam nije niti u susjednoj paleti, predložite da nosite pašminu u neutralnoj boji kako bi pokrili ramena te tako “udaljili” boju haljine od lica.

Jeanette Madsen

Pravilo broj 2

Manje je više – boje koje nisu u vašoj paleti nosite u manjim dozama, odnosno izbjegavajte voluminozne komade poput predimenzioniranog pletiva, zimskih šalova ili dugačkih haljina. Isto tako, clutch torbica bit će puno bolji odabir od crossbody model čiji se remen nalazi preblizu vašeg lica što smo u pravilu broj 1 utvrdili kako nije dobro. Lak za nokte odličan je način za isprobavanje novih boja i unošenje it nijansi u dnevni look, pa postepeno možete tu nijansu uvesti i u modne dodatke te potom svoju garderobu.

Tamara Kalinić

Pravilo broj 3

Nanesite više rumenila! Boje koje ne odgovaraju vašoj puti često kvare vaš fizički izgled u smilisu da se doimate umornijim, podočnjaci se jače ističu, kao i neujednačen ten. Kada zaželite ili morate nositi boju koja nije u paleti vaših primarnih nijansi, obavezno nanesite tekući puder i rumenilo te osvježite lice glowy makeupom.

Negin Mirsalehi

Jeste li spremni uvrstiti it boje ove jeseni u svoju garderobu? Boje kao što su kraljevsko ljubičasta, baby ružičasta, plavozelena, vatreno crvena i “Bottega zelena” preplavile su trgovine, a vjerujem da će isto to učiniti vašim ormarima.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0