Kako doživjeti atmosferu Adventa bez kućica? Imamo nekoliko ideja…

Advent u Zagrebu, koji je obilježen druženjem, odnosno ukusnim ićem i pićem na kućicama kroz cijeli dan i večer, ove godine ne postoji. Ipak, brojni su ugostitelji i oni koji inače sudjeluju u događanju koje se odvija na brojnim gradskim lokacijama, bili ustrajni u tome da Zagrepčanima ponude barem dio onoga što je inače dostupno u prosincu, a što čini okosnicu prazničnog raspoloženja. Neki su restorani u svoju takeout ponudu uvrstili delicije koje su se inače mogle degustirati na kućici, a u nastavku vam donosimo ideje koje su nam se posebno svidjele. Nema veze što se ove godine ne družimo na kućicama, uz ove delicije blagdansku atmosferu moguće je postići i kod kuće.

El Toro

Oba El Toro restorana, onaj u ulici Fra Filipa Grabovca, kao i El toro burgers & ribs u Petrinjskoj u svoju su ponudu uvrstili Salsicha Navidenas, odnosno jela u mliječnom pecivu koja su se inače mogla konzumirati na njihovoj kućici. Dostupni su u verziji s junetinom i svinjetinom, upotpunjeni s coleslaw salatom, cheddar sirom, domaćim honey mustardom i hrskavim prženim lukom, a restorani koriste dostavu putem gotovo svih aplikacija dostupnih u Zagrebu.

Izakaya by Time

Iako je novi azijski restoran otvoren tek nedavno te je vrlo brzo nakon otvorenja morao zatvoriti vrata, dostava radi punom parom. A u svoju su ponudu uvrstili i posebno, adventsko jelo. Naime, u ponudi restorana nalaze se popularni bunsi, odnosno mekana i topla peciva koja se tope u ustima, a koja su u jelu pod nazivom “Wurst bun” prava asian fusion delicija jer se u njima nalazi domaća kobasica uz coleslaw od kupusa, mrkve i jabuke, mladi luk te BBQ umak. Jelo se može naručiti putem nekoliko aplikacija za dostavu.

Bistro Market

Zagrebački bistro pripremio je poseban adventski meni koji sastoji se od Street Sarme, popularnog adventskog hita koji se servira u pecivu s dvije sarme, bijelim umakom od milerama, vlasca i češnjaka i zeljem te Buncek Fabižon by Fabijan Pavao Medvešek. Uz to, u ponudi su i bijelo i crno kuhano vino te topli zimski kokteli od kojih se posebno ističe Chili Antique napravljen od pelinkovca, rooibos čaja s čilijem te cijeđenog limuna. Iako bistro ima i dostavu, sva ponuda se može naručiti i s vrata – konobari donose pića i hranu van, gdje vrše i naplatu.

Hotel Esplanade

Ako netko može obilježiti i ovogodišnje zagrebačko blagdansko razdoblje sa stilom, onda je to hotel Esplanade. Naime, pokrenuli su uslugu beskontaktnog drive-througha prilikom kojeg možete sami pokupiti njihove blagdanske delicije kao što su pašteta od bakalara s Esplanadinim potpisom, domaća pečena patka sa zapečenim mlincima i crvenim zeljem, purica s mlincima i finim krumpirom dauphinoise uz umak od začinskog bilja, rolana teleća plećka, legendarni Esplanadini štrukli zapečeni u finom vrhnju ili tradicionalni Esplanadin božićni kuglof sa začinima te još mnogo toga s njihovog bogatog menija. No, ono što stvarno iskače je činjenica da su sva jela iz njihove Gourmet ponude dostupna i za dostavu, i to putem limuzine. Osoblju hotela možete se javiti putem poziva, poruke ili maila, hranu plaćate bankovnom transakcijom, a potom mirisne delicije stižu pred vrata vašeg doma u – ponovit ćemo – limuzini.

A most unusual garden

Svima onima koji su kućice pohodili više zbog pića, nego hrane, svidjet će se opcija koju nudi popularni zagrebački bar. Putem aplikacije Wolt možete naručiti četiri vrste toplih božićnih puncheva, od kojih su neki napravljeni s ginom, u bocama od litre ili pola litre, uz koje dobivate i vrećicu dehidrirane naranče kako biste piće mogli dodatno začiniti.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0