Bistro Market ima novi jesenski meni! Evo što sve možete probati…

U veoma kratkom roku od otvorenja u centru Zagreba, bistro Market postao je jedno od omiljenih okupljališta za brzinski ručak u centru gradu ili, pak, večeru upotpunjenu gin tonicom (čuli smo se i da se petkom tamo održavaju spontani tulumi).

S dolaskom nove sezone, kako nam je otkrio vlasnik Fran Ćurković, bilo je vrijeme i za promjenu menija, a na red su došla jesenska jela. “Stigla je jesen, a s njom i jesenski menu u Marketu. Malo kasnimo, no iznimno se teško bilo odlučiti za jela koja će ući u naš konačni izbor”, otkrio je.

Što se predjela tiče, na meniju bistroa nalazi jedna dnevna juha koja će biti  vezana za tržnicu Dolac, odnosno ponudu na njoj, a prva po redu je juha od paprike koja je puna karaktera i vrlo zanimljiva. U ponudi se nalazi i vegetarijansko, odnosno vegansko jelo – falafel s jogurt umakom i salaticom, koji se može naručiti bez jogurta kako bi bila riječ o 100-postotnoj veganskoj opciji. Falafel koji je izvana hrskav a unutra mekan uz pikantno-osvježavajuću salatu odlična kombinacija za podijeliti za predjelo ili pojesti kao samostalno jelo.

Cappelletti s kunićem u kremi od bundeve s ukiseljenom bučom pravi je jesenski tanjur. Porcija nije velika, no okusi jesu. Zbilja prava poslastica za gurmane”, kaže Ćurković za svojeg favorita s menija. Picek z mlincima je klasik s twistom na jesenskom meniju bistroa, a zaokret se nalazi u kremi od ljubičastog kupusa, dok je picek zapravo otkošteni batak i zabatak (sous-vide pa se zapeče da dobije hrskavu kožicu).

Među omiljena jela ovog bistroa svakako pripada i rižoto sa sporo pečenim junećim obrazima, pireom od pečene jabuke i ukiseljenim rotkvicama koji je oduševio publiku na YES feel good festivalu – po prvi put se mogao degustirati u sklopu tog festivala, a kritike su bile iznimno pozitivne. Od mesnih jela, kušati se može još i gulaš od koljenice s lovačkom knedlom, portobello gljivama i kremom od bundeve koji je okusima, najkompleksnije jelo u ponudi. “Svaki ljubitelj mesa i koljenice mora probati ovo jelo. Okusi dolaze u slojevima. Težina gulaša od koljenice i gljiva se iznimno sljubljuje sa slatkom bundevom i prozračnom lovačkom knedlom”, kaže Ćurković.

Za sve ljubitelje ribe na meniju se nalazi filet bijele ribe s kremom od cvjetače i sotiranom brokulom. Filet ribe, kako kažu, također ćeovisiti o dostupnosti ribe na Dolcu, no najčešće će to biti orada ili brancin, a krema od zapečene cvjetače i sotirana brokula odlično se sljubljuju uz obje opcije. Za desert se može kušati Mud cake s pireom od jabuka i kremom od slatke bundeve i mascarponeom, koji čini čokoladnu kombinaciju sa svježim okusima jeseni.

Dobre vijesti su i da zagrebački bistro zadržava svoj koncept degustacijskog menija koji se sastoji od 4 slijeda i košta 129 kuna po osobi (minimalno 2 osobe). Prvi slijed je dnevna juha, zatim slijedi rižoto od sporo pečenih junećih obraza s pireom od pečene jabuke i ukiseljenih rotkvica, za treći slijed poslužuje se gulaš od koljenice s lovačkom knedlom i portobello gljivama dok je za desert Mud cake.

A uz degustacijski menu nude se i wine pairing i beer pairing opciju. Wine pairing (3 čaše vina uz degustacijski menu) platit ćete 199 kuna, dok Beer pairing (3 čaše piva od pivovare Varionica) stoje 169 kuna.

“Smatramo kako ljudima fali novosti na gastro sceni i ovo je naš odgovor kako malo začiniti situaciju na tržištu i potaknuti druge da tako razmišljaju. I iznimno mi je drago da su reakcije na ljetni degustacijski menu bile izrazito pozitivne i da smo svake subote bili lijepo popunjeni. Planiramo uvesti i degustacijski menu s bezmesnim jelima za istu cijenu, no to svakako objavimo na vrijeme”, otkrio nam je Ćurković.

Fotografije: Marko Mihaljević i Nika Mokos

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0