Jedna od omiljenih gradskih lokacija za brzi ručak od danas postaje El Toro burgers & ribs

Ljubitelji ukusnih zalogaja u posljednje tri i pol godine od otvorenja, pomno prate razvoj gastro brenda El Toro koji djeluje u dva smjera – ozbiljnijem restoranskom, s gastrotainment konceptom zabave i druženjem nakon večera u velikom El Toru u Šubićevoj (gdje je prije nekoliko dana lansiran i novi jesenski meni) te street food smjeru sa svojim manjim lokalom u Petrinjskoj ulici i gostovanjima na street food festivalima.

Oba koncepta jednako su uspješna i itekako su zaživjela kod publike i stalnih El Toro gostiju. Ova super ekipa tako nam iz sezone u sezonu, od festivala do festivala uvijek sprema nešto novo – nove koncepte, nove okuse, nova događanja… A za jesen su tako, skuhali i rebranding pa El Toro street bar u centru grada postaje El Toro burgers&ribs.

Ideja iza promjene koncepta zapravo je jednostavna – chef Mario Mihelj i njegova ekipa odlučili su se više posvetiti burgerima i rebarcima u raznim formatima. O tome su duže razmišljali, a vjetar u leđa bilo je posljednje izdanje Burgerfesta koje je potvrdilo da je zagrebačka publika željna burgera upravo s potpisom ovog talentiranog tima.

Posebnost El Torovih burgera leži u činjenicu da meso u burgerima dolazi iz domaćeg uzgoja goveda s prve Black Agnus farme “The M Brothers” te da su rađeni od posebno biranih dijelova mesa. Farma uzgaja i staru sortu hrvatske svinje mangalice te se u ponudi El Tora nalaze njihova rebra i rebarca.

Na meniju će se tako naći uz El Toro Classic, El Toro Asado burger sa salsom verde od pečenih paprika i kobasicom chorizo, majonezom chimichurri, iceberg salatom i cheddar sirom, El Toro chipotle s pikantnim guacamoleom, chipotle umakom s rumom, salatom i cheddarom, El Toro spicy & smoky s dimljeno-ljutim domaćim bbq umakom, karameliziranim lukom, salatom i cheddarom te Vegetarijanski falafel burger sa salsom od korabe, krastavca i mente te umakom od jogurta, tahinija i korijandera. Tu je i miniburger za one najmlađe.

Rebra i rebarca pak dolaze u nekoliko formata – aromatična sporo pečena kratka svinjska rebarca od 450 grama zapečena i premazana domaćim pikantnim bbq umakom, zatim sporo i lagano kuhano svinjsko rebro od 350 grama premazano domaćim slatko pikantnim premazom, tu su i kratka teleća rebarca začinjena El Toro začinom dry rub, zapečena i premazana slatko-ljutim premazom te juneća rebra goveda black agnus sporo pečena i dimljena 12 sati u smokeru, začinjena mješavinom začina El Toro dry rub.

U ponudi od street food klasika ostaju samo taco s kozicama i El Toro pulled bull quesadilla te salata od avokada. Tu su i svakakvi nekakvi zanimljivi prilozi poput pomfrita od batata ili, pak, onog s topljenim sirom i slaninom, grilani kukuruz, zapečeni pikantni grah te salate.

S obzirom na to koliko Hrvati obožavaju burgere ne sumnjamo u uspjeh novog koncepta, a šuška se i kako su rebarca nadolazeći hit domaćeg street fooda pa se čini kako je El Toru uspjeh ponovo zagarantiran. A vi kad poželite vrhunski burger znate adresu – El Toro burgers & ribs u Petrinjskoj 2 ili dostava nekom od popularnih aplikacija za dostavu hrane.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0