Joga uz zalazak sunca i žensko wellbeing druženje – evo kako je bilo na Materia x Nevia eventu!

Završetak kolovoza tradicionalno je rezerviran za povratak s godišnjih odmora i uživanja na plaži u uredske obaveze i stresnu svakodnevicu. Kako bi povratak u gradsku realnost bio što bezbolniji i lakši, wellbeing brend Materia i estetski centar Nevia potkraj prošlog tjedna organizirali su dvodnevni wellness event, koji se održao u luksuznom hotelu D-Resort Šibenik.

Self-care koncept je koji u posljednjih nekoliko godina dobiva sve više na značaju, jer je izuzetno važan za očuvanje fizičkog, emocionalnog i mentalnog zdravlja. Održavanje ravnoteže između svakodnevnih zahtjeva života i brige o sebi pomaže u stvaranju osjećaja zadovoljstva, mira i smanjenja stresa, a upravo s tim ciljem je i osmišljen ovaj event – 24 sata potpunog užitka, relaksacije i punjenja baterija.

Druženje je započelo u popodnevnim satima uz iced matcha latte napitke by Materia i razne zdrave zalogaje, što je svim prisutnima pružilo potrebnu energiju za isplanirane aktivnosti kroz ostatak dana. Uslijedilo je tetošenje Nevia quick flow beauty tretmanima kao najbolja priprema za sve što slijedi.

S posljednjim zrakama sunca glavnu riječ preuzeo je poznati splitski instruktor joge i jedan od pionira joga terapije u Hrvatskoj, Ivan Gaće. Joga je odavno prestala biti rezervirana isključivo za “alternativce” te je danas zasluženo prepoznata kao jedan od najvažnijih alata za postizanje harmonije i ravnoteže u životu. Ova svojevrsna kombinacija joge i tjelesne aktivnosti pomaže nam smanjiti stres i negativne emocije, ali i razviti umijeće otpuštanja onoga što je potrebno pustiti.

Ivan Gaće i Maja Blažević

Kombinacija autentičnosti, kvalitete materijala i ženstvenog senzibiliteta glavne su okosnice filozofije modnog brend More Beachwear. Upravo u njihovim divnim nježno plavim kompletima polaznice su vježbale yogu. “More Athleisure” dolazi u tri bazična odjevna komada za vježbanje – top, tajice visokog struka i tajice sa suknjom. Napravljeni su od organskog pamuka i elastina, što ih čini izuzetno ugodnima i laganima za nošenje.

Nakon sat vremena ovog ultimativnog užitka za um, tijelo i duh, dan je priveden kraju uz relaksirajuću večeru s pogledom na Šibenik. Drugi dan druženja krenuo je od ranog jutra u revijalnom tonu – uz sunrise jogu na divnoj lokaciji uz bazen. Rano dizanje ima brojne prednosti: buđenje s prvim zrakama sunca, poboljšanje produktivnosti, veća motivacija za rješavanje obaveza u danu, više energije i bolje raspoloženje.

Karmen Ninić

Nakon bogatog doručka, spa aktivnosti i uživanja u ukusnim matcha napicima, Nevia je predstavila novi brend na hrvatskom tržištu – Colorscience sunscreen, savršenu kombinaciju njege i medicinskog makeupa, koja je podignula zaštitu od sunca na najviši nivo. Ova profesionalna dermatološka zaštita od sunca istovremeno njeguje, tretira i korigira brojne nepravilnosti i stanja kože kao što su akne, hiperpigmentacija i rozaceja.

Dvodnevno druženje na najbolji mogući način zaokružio je ručak u Baraka Winery, obiteljskoj butik vinariji koja se nalazi između Šibenika i Vodica, u potpunosti fokusiranoj na vrhunsku kvalitetu i proizvodnju finih vina iz srca Dalmacije. Službeni auto eventa bila je Toyota CHR, urbani i dinamični SUV, koji ima sve što je potrebno za avanturu zvanu život.

“Kada se brinemo o sebi, imamo više energije i motivacije za suočavanje sa svakodnevnim zadacima. A ovaj relaksirajući i energizirajući event svim polaznicima pružio je upravo ono što im treba kako bi odmorni i spremni uskočili u novu, uzbudljivu, jesensku sezonu”, izjavila je Maja Blažević, osnivačica brenda Materia i suorganizatorica eventa.

 

D-Resort Šibenik je moderan, dizajnom bogat hotel, u potpunosti uklopljen s prekrasnim krajolikom srednje Dalmatinske obale. To je izvanredna i očaravajuća fuzija starog svijeta s elegantnom i modernom elegancijom novog. Smješten u nagrađivanoj marini za superjahte D-Marin Mandalina, pruža nevjerojatan pogled na Šibenik, izvorno najstariji hrvatski grad s 950 godina bogate povijesti. Samo 30 minuta udaljen od nekih od najljepših nacionalnih parkova i manje od sat vremena vožnje od splitske i zadarske međunarodne zračne luke, savršeno je polazište za otkrivanje skrivenog blaga Hrvatske. D Resort utjelovljuje luksuz i ekskluzivnost uz vrhunsku udobnost, intimnu atmosferu i osebujnu tišinu.

Materia je lifestyle koncept koji promiče wellbeing i dugovječnost kroz funkcionalnu hranu, svjesnost i ljubav prema sebi, kao i očuvanje zdravlja na način da održavamo um, tijelo i duh u ravnoteži. Holističkim pristupom i sagledavanjem svoje pozicije u odnosu na širu okolinu prepoznaje sinergiju svega što nas okružuje u prirodi. Materia želi ispričati priču o jedinstvenim proizvodima vrhunske kvalitete koji poboljšavaju kvalitetu života.

Estetski i anti-aging centar Nevia adresa je na kojoj se tepa ljepoti. Jedinstveni u pristupu i rezultatima s misijom – vaša koža, ali ljepša – ovo je klinika u kojoj se susreću izvrsnost, individualnost i postignuća. Kad je u Šibeniku pokretala centar, Karmen Ninić željela je stvoriti mjesto koje će na svakom klijentu istaknuti ono najljepše i na nježan način izbrisati svaki problem. Od prvog dana svakom klijentu pristupa kao osobi, individui s vlastitim tegobama i željama za rezultatom. I u tome je itekako uspjela jer postoji razlog zašto više od polovine njezinih klijenata već gotovo 20 godina dolazi upravo u Nevia centre.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Prosper Filipović

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0