Istoria Santorini je jedan od najljepših hotela u kojima možete provesti ljeto

Nije tajna da su grčki otoci jedna od najatraktivnijih destinacija za godišnji odmor, a pridjev “bajkovit” često se veže uz Santorini. Mykonos je taj na kojem možete očekivati dobre tulume, a Santorini je namijenjen maksimalnom odmoru. A ako tražite idealnu lokaciju upravo za ljetne praznike, onda je to definitivno hotel Istoria.

Na dijelu gdje se crni vulkanski pijesak plaže Perivolos susreće s Egejskim morem, smješteno je ovo utočište s 12 apartmana koje je jedinstveni spoj klasične i suvremene estetike. U boutique hotelu nalaze se samo apartmani kreirani za sve potrebe modernih i sofisticiranih putnika, a iskustvo odsjedanja na ovom jedinstvenom, minimalističkom mjestu je i u potpunosti i autentično grčko.

Istoria se nalazi na rajskoj istočnoj polovici Santorinija, točno na obali poznate plaže, a riječ je o još netaknutom dijelu otoka koji ne prima puno posjetitelja. Privatni beach club Istoria ultimativno je mjesto za opuštanje pod suncem i uživanje u koktelima nadahnutim wellnessom i slatkim zalogajima.

Zelenilo i stable maslina okružuju hotel, a sve apartmane krase i privatne zelene terase. U većini se slučajeva na njima se nalaze i bazeni ili hidromasažne kade zbog čega zaista neće biti potrebe da uopće napuštate svoj apartman. Benefite vrhunskog boutique hotela tako možete doživjeti već u svojem apartmanu, a unatoč tome što su u ovom hotelu posvećeni pronalasku mira i opuštanju, gostima su na raspolaganju i jednako atraktivni zajednički dijelovi.

Među njima se ističe impresivan bazen izrađen od umjetničkih zelenih pločica s barom koji je smješten tik uz njega, što znači da u svojem koktelu možete uživati plivajući u bazenu. Naravno, to možete činiti i na ležaljkama koje se nalaze oko njega, kao i u restoranu u kojem se poslužuju jela moderne grčke i mediteranske kuhinje pripremljena od svježih, sezonskih namirnica i plodova mora prikupljenih s otoka i Egejskog mora. Kako biste se u potpunosti opustili tu je i Elis Spa koji nudi tretmane koji liječe tijelo i duh.

Samo uređenje hotela autentično je vilama koje su građene na otoku, a građevina u kojoj se nalazi bivša je staja u kojoj je vlasnica imanja držala svoje voljene konje. Upravo je ta davno zaboravljena priča postala inspiracija za kolekciju različitih detalja i slika, prikupljenih iz cijelog svijeta koje danas čine interijer hotela. Građevinski elementi izvornog imanja uklopljeni su u interijere apartmana, stvarajući spektakularnu kombinaciju izvornih i suvremenih značajki.

Svaki kutak prožet je osjećajem intime, opuštenosti i, što je najvažnije, udobnosti, kako bi gosti hotela osjetili kućnu atmosferu. Za to je zaslužna kompanija Interior Design Laboratorium sa sjedištem u Ateni, koja je replicirala iskustvo vile na Santoriniju spojem tradicionalne otočne arhitekture i minimalističke suvremene estetike.

Riječ je o boutique hotelu koje bi se možda bolje opisalo riječima utočište na plaži, a koje posjeduje zaista posebnu, smirujuću vibru.

Hôtel Istoria à Perissa, Santorin, Cyclades, Grèce

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Istoria Hotel, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0