Dina Dončević 08.02.2022.

El Toro ima novi koncept za brzi ručak u gradu!

Prošla je još jedna pandemijska godina, mnogo se toga promijenilo, rad od kuće više je pravilo nego iznimka, mnoge korporacije čak su i zabranile dolaske u urede… Ipak, cijeli svijet se polako vraća u normalu, uz oprez i distancu novog normalnog pa su se tako konačno ponovo intenzivirali i poslovni ručkovi, ali i privatna druženja u pauzama za ručak.

S obzirom na to da je od dana kada se otvorio, gotovo prije pet godina, El Toro restaurant i bar predvodnik trendova, ali i mjesto koje osluškuje puls svoje publike i svojih gostiju, ekipa iz popularnog latinoameričkog restorana na čelu sa chefom Mariom Miheljom odlučila je svojim gostima ponuditi zanimljivu i povoljniju opciju ručka.

Takozvani business lunch poslužuje se u nekim od najpopularnijih svjetskih restorana, uobičajeno dolazi u dva ili tri slijeda, a konceptualno se radi o brzoj i cjenovno prihvatljivijoj opciji ručka u vrhunskom restoranu. Tako se El Torov business lunch sastoji od dva slijeda, predjela i glavnog jela, koja se biraju između tri opcije – mesne, riblje i vegetarijanske. Ovaj brzi ručak u dva slijeda posluživat će se između 12 i 17 sati radnim danom od utorka do petka, a ponuda će se mijenjati svaka dva tjedna.

Na akutalnom meniju chefa Mihelja našle su se brojne zanimljivosti: od predjela tu su azijska beef juha s domaćim dumplingsima i hrskavim povrćem, zatim gnudi od kravlje skute s kremom od bosiljka i listićima Grana Padana te brusketa na zapečenoj focaccia pogači s dimljenom tunom, kiselom korabom i salatom.

Od glavnih jela u ponudi se nalaze sporo kuhani svinjski obrazi s domaćim njokima od muškatne bundeve na kremi od peršina, zatim hrskave polpete od hobotnice na kremi od limuna i wasabija s kiselim domaćim povrćem i salatom te zapečena muškatna bundeva na pikantnoj aromatičnoj šalši.

“Ponuda, odnosno jela u meniju neće biti samo latinoamerička već ćemo koketirati i s azijskom, talijanskom i francuskom kuhinjom, s naglaskom na naš stil kuhanja. Pokušat ću izbacivati inovativna i zanimljiva jela prateći sezonalnost namirnica. Veselim se feedbacku naših gostiju”, otkrio je Mihelj.

S obzirom na to da je kultni Financial Times nedavno izbacio članak s naslovom “Veliki povratak poslovnih ručkova” s premisom kako su došla vremena kada nam nisu potrebni formalni sastanci s kolegama i partnerima već čavrljanje, veselje, sitno tračanje i pokoja čaša vina uz dobru klopu i ostaje vam samo rezervirati svoj stol ili za idući poslovni ručak ili za pauzu za ručak s kolegom kojeg niste dugo vidjeli.

Fotografije: Mario Kučera