Petra Biberica 03.04.2023.

Eksperimentiranje s hranom iz različitih dijelova svijeta lakše je uz pametne kuhinjske uređaje!

Kompanija Samsung organizirala je kreativnu radionicu u sklopu koje su polaznici u prostorima “Kotluša Kitchen Studio” imali priliku naučiti nešto više o korejskoj kuhinji i tradicionalnim receptima kroz vođeni tečaj, ali i kušati brojne autohtone specijalitete. Okupljeni polaznici kuhali su na inovativnim Samsung uređajima za modernu i pametnu kuhinju, a proces kuhanja pratila je i prezentacija brojnih mogućnosti tih uređaja za pametnu kuhinju.

Bogat svijet korejske kuhinje

Voditelji Mihaela i Vedran sudionicima kratko su predstavili korejsku kulturu, tradiciju i način pripreme hrane. Recepti za pripremu bili su dostupni na njihovim radnim jedinicama, a polaznicima su objasnili što će pripremati. Polaznici su tako imali priliku kušati Kimchi buchimgae s umakom, tradicionalni korejski fermentirani kupus, uz osvježavajući koktel na bazi Sojua i tonika, ali i Churum Soju – omiljeni napitak brojnih koreanaca.

Nakon inicijalne degustacije, kulinarski dio radionice bio je podijeljen u tri dijela, to jest jela – predjelo, glavno jelo i desert. Predjelo Kimchi su sudionici, osim što su kušali, napravili i sami, a ovu specifičnu poslasticu ponijeli su kući na fermentaciju. Kako bi namirnice ostale svježe i ukusne, pobrinuo se Samsung Bespoke hladnjak, sa svojim prostranim prostorom za pohranu i Optimal Fresh+ mogućnostima, koje omogućavaju da namirnice ostanu svježe dulje, bez pada kvalitete. Prostrana Space Max unutrašnjost Bespoke hladnjaka pobrinula se da sve namirnice spremno dočekaju kuhanje, a našlo se mjesta i za staklenke Kimchija.

Glavno jelo bila je korejska pržena piletina u bao pecivima, jelo koje se sastoji od hrskavo pržene piletine poslužene u mekanom i pahuljastom pecivu poznatom kao “bao”. Samsung Bespoke pećnica bila je adut u pripremi ovog popularnog jela jer pruža impresivnu zapremninu od 76 litara, a opremljena je naprednim tehnologijama kao što su AirFry i Air Sous, za pripremu ukusnih jela uz pomoć vrućeg zraka, čime osigurava zdraviji pristup kuhanju sa smanjenom količinom ulja. Tehnologija kuhanja i pečenja uz pomoć vrućeg zraka dostupna je u samoj pećnici, što znači da nema potrebe za dodatnim uređajima koji nepotrebno zauzimaju mjesto u kuhinji, a termometar koji je i više nego potreban za kontrolu optimalne temperature, također se nalazi u samoj pećnici.

Također, Dual Cook Flex Steam revolucionarna je značajka koja omogućava podjelu kuhanja i time osigurava veću produktivnost, uz kuhanje na pari koje hranu čini sočnom. Ove značajke posebno su došle do izražaja baš kod pripreme piletine koja je bila gotova u trenu uz funkciju AirFry, dok je para bila zaslužna za mekanu i podatnu teksturu bao peciva. Ova inovativna pećnica kompatibilna je sa SmartThings platformom koja omogućuje još bolje i lakše povezivanje uređaja u pametni ekosustav, što su i sami polaznici imali priliku isprobati pa su uz Samsung Tab S8 tablete budnim okom pazili na pećnicu i osigurali da piletina bude pečena taman koliko treba.

Uz pećnicu, koja je obično u središtu svih kulinarskih zbivanja, polaznici radionice imali su priliku kuhati i na Samsung indukcijskoj ploči, koja uz svoju Flex zonu pruža dovoljno prostora za sve lonce i tave pa čak i one pravokutnog oblika koje obično predstavljaju problem. A budući da niti jedan obrok nije potpun bez deserta, okupljeni polaznici okušali su se i u pripremi Hotteoka – tradicionalnog korejskog slatkog peciva koje se obično prodaje na uličnim štandovima i tržnicama. Tijekom kuhanja, polaznike su obilazili Samsung treneri, koji su okupljenima detaljno objasnili kako funkcioniraju pojedini uređaji te im predstavili brojne mogućnosti inovativnih Samsung kućanskih aparata, ali i pokazali funkcionalnost SmartThings platforme za povezaniju kuhinju i dom.

Ekosustav uređaja za pametnu kuhinju

Kao jedan od vodećih globalnih proizvođača kućanskih aparata Samsung u svojem portfelju uređaja ima cjelokupni ekosustav uređaja potrebnih za opremanje funkcionalne i pametne kuhinje, a osim visoke razine funkcionalnosti i kvalitete, Samsung kuhinjski uređaji napravljeni su da djeluju u sinergiji, olakšavajući rad i povezujući sve što korisnicima treba u kuhinji u jednu smislenu cjelinu. Polaznici radionice specijalitete su pripremali uz pomoć najnovijih Samsung uređaja, kao što su Bespoke pećnica i indukcijska ploča za kuhanje, dok su namirnice bile pohranjene u prostranom Bespoke hladnjaku.

Ova inovativna radionica, osim što je predstavila atraktivne Samsung kućanske uređaje, proširila je i svijest o bogatoj gastronomskoj tradiciji Južne Koreje, u kreativnom Kotluša Kitchen Studio okruženju. Uz uređaje namijenjene kuhinji, na radionici polaznici su imali priliku upoznati i najnoviji Samsung OLED televizor – revoluciju u segmentu tehnologije prikaza, koji donosi brojne inovativne tehnologije za uživanje u multimedijalnim sadržajima gdje god u domu poželite – pa i u kuhinji.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR