Ljetna lubenica u novom ruhu
Lubenica ljeti često mijenja pokoji obrok – dobro rashlađena i savršeno slatka, jedno je od naših najdražih voća. Kako bi postala još ukusnija, a i poslužila umjesto deserta, donosimo vam vrlo jednostavan recept da ju podignete na sasvim novu razinu.
Za jednu manju lubenicu bit će vam potrebno:
- 50 grama šećera po izboru
- 5 grama kvalitetne soli
- korica cijele jedne limete
- 7-8 listova svježeg bosiljka
- 5-6 listova svježe mente
Sve sastojke dobro istucite u mužaru, oštrim nožem dobro nasjeckajte ili u blenderu smiksajte, dok se smjesa u potpunosti ne pomiješa.
Kriške hladne lubenice aranžirajte na tanjuru te izdašno pospite pripremljenom smjesom.
Jednostavnije ne može, a wow okus i dojam su zagarantirani!
Recept i fotografije preuzeti su s bloga love&olive oil.