Svilu ćemo uskoro nanositi na lice!

Svila više nije rezervirana samo za ormar. Korištena od davnina za najljepše haljine, bluze i šalove, na mala vrata ulazi u beauty proizvode. Točnije, protein svile dobiven iz čahura dudovog svilca koju ova životinja odbaci, korišten je kako bi se proizvela tekuća svila.
Dva su glava proteina svile koja imaju nevjerojatne učinke na kožu – sericin i fibroin. Sericin pomaže u hidrataciji i stvaranju jače barijere kože dok fibroin pomaže u obnovi stanica kože i balansiranju stupnja hidratacije.

Par zanimljivih činjenica o svili:

– Svila ima nevjerojatno veliku sposobnost hidratacije – protein svile je porozan te može apsorbirati do 50 puta više vode od svoje vlastite težine, čime sprječava isušivanje kože i klizanje šminke s lica.

-Prirodno djeluje protiv stvaranja bora jer potiče stvaranje kolagena. Kako je molekularna struktura proteina svile slična vlaknima kolagena, prirodno povećava elastičnost kože, ubrzava metabolizam kože i djeluje preventivno protiv bora čineći kožu čvršćom.

-Protein svile može se vrlo efektivno nastaniti na formaciju enzima koji oksidacijom stvara melanin i time održava kožu bjelijom, svjetlijom i delikatnijom.

-Svilin protein ima mogućnost apsorpcije UV svijetla dok mu je potencijal odolijevanja UVA svjetlu veći od 50%.

-Ima odlična protuupalna i obnavljajuća svojstva, može smanjiti upalu u vrlo kratkom vremenu te pomoći koži da brže zacijeli.

Svilu za sada možete naći u svega nekoliko beauty proizvoda, od kojih su najbolji:

Tatcha The Silk Peony Melting Eye Cream

Dermalogica Active Moist

Peter Thomas Roth Water Drench Hyaluronic Cloud Serum

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0