Ovaj koktel je toliko popularan da zarada od njega iznosi 10 milijuna dolara. Evo kako ga napraviti kod kuće!

Ako ste ljubitelj sporta, onda zasigurno znate da je kraj kolovoza i početak rujna rezerviran za jedini Grand Slam u tenisu koji se igra u Sjedinjenim Američkim Državama US Open. I dok ta dva tjedna prolaze u znaku nastupa najvećih imena tenisa koji se bore za osvajanje jedne od četiri najprestižnije nagrade u tom sportu, ovih nam je dana pažnju zaokupirala priča koja se odvija uz terene, koja zapravo nema toliko veze sa sportom. Naime, koktel koji kupuju gledatelji mečeva, toliko je popularan da zarada od njega premašuje iznos svih nagrada sportaša na turniru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GREY GOOSE® Vodka (@greygoose)

Od 2006. godine posjetitelji ovog turnira koji se igra u New Yorku uživaju u prepoznatljivom koktelu The Honey Deuce. Koktel je to koji sadrži votku Grey Goose, limunadu i liker od maline i ukrašeno je s tri loptice honeydew (zamrznute kuglice dinje). Nesumnjivo da je takav detalj, koji se doima kao mini teniske loptice, ono što ovo piće čini toliko poželjnim.

@thetennisclubhouse.ca

Ove godine koktel košta rekordnih 23 američkih dolara, u odnosu na prošlogodišnju cijenu od 22 dolara. To je šesto povećanje cijene ovog pića od 2012. godine, kad je koštalo relativno jeftinih 14 dolara. No, zašto vam uopće spominjemo cijenu koktela koji i tako ne možemo isprobati kod nas?

@joepompliano

$23 for a cocktail is insane 🤯 #usopen #usopentennis #tennis #tennisplayer #carlosalcaraz #novakdjokovic #tennistiktok #greenscreen

♬ original sound – joepompliano

Naime, koktel je prošle godine bio glavni izvor prihoda za turnir. S 450 tisuća prodanih koktela, US Open ostvario je zaradu od prodaju od 9,9 milijuna američkih dolara. Ako sagledamo podatke da turnir svim igračima (uključujući i glavne nagrade za osvajače turnira) na kraju isplati 7,2 milijuna dolara, turnir zapravo, uz ove koktele može pokriti iznos svih nagrada.

@mbdailyshow

The honey deuce is the unofficial drink of the summer #usopen #honey #deuce #businessnews

♬ original sound – mbdailyshow

@usopen

Bro was flabbergasted 💀 #funny #tennis #usopen

♬ please please please stop – Thomas Parrish

Unatoč tome što nam je US Open trenutačno daleko i što tek možemo uživati u svakodnevnom gledanju mečeva, zanimalo nas je kako možemo kod kuće stvoriti ovaj koktel te vam u nastavku donosimo recept.

Što vam je potrebno?

40 ml Grey Goose vodke
90 ml svježe cijeđene limunade
10 ml ikera od maline
3 smrznute mini kuglice dinje

@cocktail.couple

Honey Deuce The official drink of the US Open that you see everyone sipping on. Is this drink tasty? Yes. Is it outlandishly overpriced for a super non inventive cocktail? Also yes. If you snagged tickets to the tourney, it’s a must get, but if you are watching from home, let me show you how to whip one of these up super easily and for a tremendous fraction of the price. Cheers! 1.5oz vodka (preferably grey goose) 0.5oz Chambord (raspberry liqueur) 3oz fresh lemonade Garnish: honeydew tennis ball . . . #usopen #cocktailrecipes #honeydeuce #vodka #usopen2023 #easydrinks #drinktok

♬ Back On 74 – Jungle

Postupak:

Napunite ohlađenu čašu kockicama leda i dodajte votku. Prelijte svježom limunadom i likerom od malina i na kraju ukrasite ražnjićima od smrznutih kuglica dinje.

@cococktails

in honor of the US Open 🇺🇸 bringing this one back @US Open ***** #honeydeuce #usopentennis #usopen #cocktails #fyp #recipesoftiktok #cocktails30sec #summerdrinkseries #tennis #honeydeucecocktail

♬ Swerve – The Darcys

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: TikTok, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0