MagMe Bites by Monika: Sendvič od lososa
Ovo je savršena ideja za sve vas koji ste s 1.1. donijeli novogodišnju odluku jesti zdravo i dotjerati liniju u red, ali ne želite (si) priznati da se restriktivnih dijeta baš i ne možete uzorno držati. No, možda to i nije tako loše jer, vjerujte mi, stvar je u balansu. O lososu kao namirnici i njegovim beneficijama sve znamo, a ugljikohidrata iz dvije kriške kruha zaista se ne trebte bojati dokle god ih konzumirate u umjerenim količinama. Glavna zvijezda je ipak dip od vrhnja i posnog sira s mljevenim origanom i peršinom, koji se savršeno spojio s lososom. Odvojite sutra ujutro tih (dugih) 5 minuta za pripremu i udovoljite sebi. Dobar tek!
SASTOJCI:
2 kriške kruha
100g dimljenog lososa
list zelene salate
crveni luk
DIP:
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice posnog sira
pola žličice mljevenog origana
pola žličice sjeckanog peršina
par kapi soka od limuna
prstohvat soli
prstohvat papra
PRIPREMA:
U zdjelici promiješati sve sastojke za dip. Na krišku kruha staviti zelenu salatu, dimljeni losos, dvije ili tri žlice bijelog dipa, crveni luk, preklopiti drugom kriškom kruha i jednostavno uživati. TIPS: Kriške kruha neposredno prije staviti u toster tek toliko da se zagriju.
Idealno uz prvojutarnju kavu.
Dobar tek!