pet tipova biljki

5 tipova biljaka za svaki dom

Biljke utječu na kvalitetu života, oplemenjuju prostor u kojem živimo, a imaju i važnu estetsku funkciju. Gotovo svaki stan ili kuća ima barem jednu biljku, a postoji nekoliko tipova biljaka koje se mogu naći u svakom kućanstvu, čak i u onom u kojem biljke ne uspijevaju.

Postoje vrste biljaka koje će uljepšati prostor, a gotovo ih je nemoguće ubiti, a svaka biljka sa sobom nosi niz benefita koji čine život kvalitetnijim. Uzevši sve u obzir, dobro je strateški razmisliti o tome kakve sve biljke i u kojim oblicima mogu znatno promijeniti prostor u kojem živimo.

Za sve one koji žele učiniti svoj dom ugodnijim ili bližim prirodi, stižu dobije vijesti! Sa samo pet različitih tipova biljaka, prilagođenim prostoru u kojem se nalaze, svaki stan će živnuti.

Velika lončanica

Velika biljka u zanimljivoj tegli odličan je dodatak svakom dnevnom boravku. Nekoliko različitih biljaka može djelovati neusklađeno, dok jedan pravi komad biljke u prostoriji čini veliku razliku. Ako želite veliku lijepu biljku u svom domu, no nemate previše vremena ili uvjeta za održavanje, najbolje se odlučiti za Dracenu ili Ficus Lyratu.

Mali slatki sukulenti

Za prostor oko umivaonika u kupaonici ili noćni ormarić, najprikladnije ukrasne biljke dolaze u malim teglicama. Sukulenti ili mali kaktusi odlično će “podignuti” svaki prostor u kojem nema puno prostora (ili svjetla),  a ne trebate im ni posvetiti previše pozornosti.

Umjetna biljka

Ne morate nikome priznati da ona divna biljka u vešeraju nije prava. Umjetne biljke ili kako smo ih počeli zvati pod utjecajem robne kuće IKEA – Fejke, idealan su ukras za servisne prostorije, prozore u garaži, ostavi ili na balkonu.

Puzalice ili viseće biljke

Biljke koje rastu “prema dolje” posebno impresivno izgledaju na povišenim mjestima ili policama. Viseće tegle cvijeća odlično izgledaju kada se u njima nalaze bršljan, zlatni puzavac ili zeleni ljiljan.

viseća biljka

Velika biljka u tegli na stalku

Ponekad je najefektniji dio biljke atraktivna tegla u kojoj se nalazi. Tegle na stalku ili nogicama u posljednje vrijeme sve su popularnije, a i njihov dizajn izgleda sve bolje te mogu dodati dozu sofisticiranosti prostoru, ako se dobro iskombiniraju s ostatkom namještaja i detalja.

Fotografije: Pinterest, Pottery Barn

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0