3 mjesta na kojima možete popiti najukusnije koktele u Zagrebu

Ako još nemate plan što biste radili večeras, imamo za vas nekoliko ideja. Naime, u našem kalendaru petak je uvijek dan za opuštanje i reset od posla. To je vrijeme kada želimo ići na mjesta koja ne posjećujemo svaki dan, nova mjesta, ili pak na već dobro znane i provjerene lokacije na kojima se uvijek osjećamo odlično. S obzirom na sve to, ima li bolje ideje od degustiranja ukusnih koktela koji vam inače nisu u fokusu? Bez obzira na to izabrali alkoholnu ili pak verziju bez alkohola, degustacija koktela je odlična ideja kako da provedete opuštajući popodnevni afterwork ili pak izađete na večernji izlazak s prijateljima. Ako ova ideja i vama zvuči privlačno, izdvojili smo tri adrese koje biste trebali posjetiti u Zagrebu.

Peaches & Cream bar

Smješten na zagrebačkoj Trešnjevci, isprva se čini kao da je zabačen od svih glavnih gradskih događanja vikendom, no isplati se posjetiti ga i uvjeriti se iz prve ruke da se radi o ozbiljnoj miksologiji. Ovo mjesto otvorila su dva iskusna barmena, Dominik Bečvardi i Mišel Posavac, koji su svoje znanje u profesiji brusili godinama prije otvaranja vlastitog bara. I ta taktika im se isplatila jer ćete u Peaches & Cream baru kušati neke od najinteresantnijih koktela. Bilo da volite slatke i kremaste koktele, osvježavajuće ili pak jake, na njihovom meniju ćete pronaći sve. A ni zabave neće nedostajati, jer dečki rade odličan štimung. A što sve nude, možete pogledati i na njihovoj Instagram stranici.

Blend bar

Kada mjesto nosi potpis Filipa Lipnika, koktel majstora s preko 20 godina iskustva, znate da ćete moći degustirati najfinije koktele. Na ovoj adresi u samom srcu Zagreba stalnu uz postavu koktela, moći ćete kušati i neke sezonske varijante, a nerijetko ovdje gostuju i mlade nade profesije koje predstavljaju svoje koktele, s obzirom na to da je Lipnik osnivač Art of Bar Akademije, u kojoj znanje prenosi polaznicima. Blend bar je kvadraturom mali, ali baš iz točnog razloga – da se svakom gostu mogu posvetiti u potpunosti, pa ne sumnjamo da ćete ovdje uživati u cjelokupnom iskustvu. Detalje o pogramu potražite na Instagram stranici bara.

Dežman Mini Bar

I jedna poslastica na kraju – Dežman Mini Bar slovi kao jedan od najuzbudljivijih koktel barova u Zagrebu. S pravom nosi tu titulu, jer ćete uživati u svakom koktelu koji ovdje probate. Na karti možete pronaći 11 koktela, od čega ćete moći kušati četiri klasika, ali u modernom ruhu, pet potpisanih koktela te dva koktela gostujućih barmena. Uz to, Dežman Mini Bar je, kako mu i sam naziv govori, smješten u jednoj od najljepših ulica u Zagrebu, u blizini centra, a opet dovoljno izdvojenoj da uživate u miru, pogotovo za toplijih dana na terasi.

Fotografije: Instagram Peaches & Cream Bar, Blend Bar, Dežman Mini Bar

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0