3 it mjesta u Zagrebu koja rado posjećujemo

S dolaskom ljepšeg vremena popunile su se gradske terase, a otvorila i neka nova mjesta koja su nam se odmah pronašla na listi omiljenih. Centar grada ponovno je živnuo, a dio oko Martićeve ulice non stop vrvi ljudima i pun je događanjima. U nastavku otkrijte mjesta na kojima možete popiti finu hranu, kupiti ukusan kruh za doma i uživati u vrhunskom koktelu.

Noel Bread & Deli

View this post on Instagram

A post shared by NoelBar (@noel_breadndeli)

Imamo tu sreću da su naši susjedi iz restorana Noel, tik uz taj prostor, u bivšoj slastičarnici “Mak na konac” otvorili deli i pekarnicu u kojoj pronalazimo ukusne doručke svakog jutra. Među našim favoritima su keksi s kapljicama bitter belgijske čokolade i tahini pastom koji se tope u ustima, kao i sendvič s mortadelom, pestom od rikole i pinjolima. Za doma obavezno uzimamo foccaciju ili mliječno pecivo – pekarske delicije koje su djelo su Nikše Mandića. Za slatki dio ponude zadužen je chef restorana Bruno Vokal (jedva čekamo isprobati čokoladne muffine koji izgledaju nevjerojatno slasno), pa ako ste u potrazi za visokokvalitetnim pekarskim proizvodima obavezno navratite u Dukljaninovu. Radno vrijeme Noel Bread & Deli je od 7 do 18 od ponedjeljka do petka, dok subotom rade od 8 do 15. Vidimo se tamo!

Luta Coffee

View this post on Instagram

A post shared by Luta (@lutacoffee)

Još jednom novo mjesto u našem kvartu je Luta Coffee, obavezna postaja za kavu za van prije dolaska u ured. Izlog na uglu Bauerove i Lopašićeće ulice, koji je nekoć pripadao hrvatskom beauty brendu Skintegra, sada je cool kafić u kojem nerijetko zateknemo one koji su došli popiti prvu jutarnju kavu u prostoru okupanom sunce prije posla ili, pak, oni koji na laptopu već odrađuju što trebaju. Kave koje se poslužuju u Luta Coffee su dobro poznate svim ljubiteljima tog napitka, brendova Cogito Coffee i Kava Family, a popiti možete espresso, cappuccino, cortado, caffe late, flat white, macchiato i americano. Iako specijalizirani za kavu, posebna se pažnja posvetila i izboru ostatka pića pa tako možete kušati pivu craft pivovare Mikkeller iz Kopenhagena (u kojem smo nedavno uživali), kao i Fritz-Kolu, omiljeno piće iz Hamburga. Luta Coffee od ponedjeljka do petka radi od 8 do 20 sati, subotom od 9 do 13 te od 17 do 21 sat, a nedjeljom kavu možete piti od 9 do 13 sati.

Dežman Mini Bar

Oduševila nas je činjenica da je jedno od nama omiljenih mjesta za koktele – Dežman Mini Bar, ponovno otvorio svoja vrata. Ponuda ovog bara oduvijek je bila fokusirana na koktele, za razliku od starijeg brata Dežmana Bara u kojem je asortiman bio nešto širi, no to ne znači da u Dežman Mini ne možete sjesti na čašu prosecca. Ipak, predlažemo da kušate nešto s koktel karte poput koktela Sakura s ginom i cherry blossom tonikom ili, pak, malo snažniji koktel s mezcalom Little Mexico koji osmislio barmen Marijan Maksan. U Dežman mini baru možete popiti i koktel klasike, ali i prigristi spring rolice, platu sireva i slične zalogaje, a sve to u predivnom i mirnom okruženju Dežmanove ulice.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Naslovna fotografija: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0