Znamo nove cijene najpopularnijih Louis Vuitton torbica

Nakon što je Chanel prošle godine tri puta povisio cijene torbica te je početak 2022. obilježio novim povećanjem cijena, sada je isti potez napravila i francuska modna kuća Louis Vuitton. O većim cijenama Louis Vuitton torbica šuškalo se već nekoliko tjedana, a ovo je drugo povećanje cijena za brend u posljednja četiri mjeseca.

Louis Vuitton Coussin PM

Isto kao Hermès i Chanel, i modni brend Louis Vuitton za povećanje cijena je “okrivio” pandemiju, odnosno problemima u lancu oprskbe i inflaciji koju je prouzročila. Promjene cijena sirovine, transporta i proizvodnje nagnale su, također, Louis Vuitton na ovaj potez. No, jedna od rijetkih industrija koja se brzo nakon globalnog lockdowna u 2020. godini vratila na staro pa čak i narasla je upravo luksuzna modna industrija – potražnja za luksuznim modnim dodacima porasla je unatrag dvije godine te tako opravdava cijenu.

Louis Vuitton Speedy

Dapače, LVMH je u 2021. godini zabilježio rekord s prihodom od 71.5 milijardi američkih dolara, što je 44 posto više u usporedi s 2020. godinom. Modni brendovi, u koje se osim Louis Vuittona ubrajaju i Dior, Celine, Fendi i Loewe također su oborili rekorde prodaje, pa se samo u segmentu odjeće i modnid dodataka zabilježio porast prihoda 42 posto više od predpandemijskog, u 2019. godini – iznosio je 34.8 milijardi dolara.

Kožnati modni dodaci, asesoar i parfemi s Louis Vuitton potpisom tako od jučer imaju novu cijenu, a razlika se najviše vidi u cijeni proizvoda s monogramom kojima su mnogima prva luksuzna kupnja. To je, primjerice, Pochette Accessoires Monogram Canvas torbica koja je početkom 2021. ima cijenu od 630 dolara od jučer iznosi 1290 dolara. Klasiku Pochette Métis Monogram Canvas torbici cijena je narasla s 2360 na 2570 dolara, dok je jedino Multi Pochette iz te linije prošao bez povećanja cijene – i dalje se može kupiti po cijeni od 2570 eura.

Louis Vuitton Multi Pochette

Torbica Louis Vuitton Speedy 25 ima cijenu od 1490 dolara, dok veći model 35 ima cijenu od 1620 dolara, a općenito je svim torbicama iz Speedy linije cijena narasla od 10 do 17 posto. Isto vrijedi i za sve torbice iz Neverfull linije kojima je cijena narasla od 16 do 20 posto, a najpopularniji Neverfull PM (koji se ubraja među dizajnerske torbice s najvišom re-sale vrijednosti) sada se može kupiti  po cijeni od 1960 dolara dok se MM i GM modeli mogu kupiti po cijeni od 2030, odnosno 2100 dolara.

Louis Vuitton Pochette Coussin

Jedno od većih povećanja cijena doživjela je najnovija linija Coussin. Torbice iz pre-fall 2021. kolekcije postale su instantni hit, a sad se Pochette Coussin, najmanja verzija, može kupiti po cijeni od 2840 dolara, dok su cijene Coussin PM i MM modela narasle s 3900 i 4300 dolara, na 4700 za PM i 5400 dolara za MM.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Unsplash (Christian Wiedgier)

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0