Zdravi zubi i desni preduvjet su lijepog osmijeha. Evo kako ih postići!

Ovih je dana društvene mreže zapljusnuo val objava na kojima smo mogli vidjeti velike osmijehe i usne istaknute ružem. Autorice objava su studentice zagrebačkog Stomatološkog fakulteta koje su u suradnji s Philipsom odlučile podsjetiti kako u vrijeme blagdana, baš kao i svakoga dana, na prvo mjesto trebamo staviti zdravlje zuba. Studentice su širokim osmijehom i našminkanim usnama posebno naglasile da svaka beauty rutina treba započeti upravo pranjem zuba.

Studentica Stomatološkog fakulteta
Oralno je zdravlje preduvjet cjelokupnog zdravlja

Oralno zdravlje ogledalo je zdravstvenog stanja cijelog organizma i može utjecati na kvalitetu života. Loša oralna higijena može uzrokovati bol i nelagodu, socijalnu izolaciju i gubitak samopouzdanja, a često je povezana i s ozbiljnim zdravstvenim problemima kao što su dijabetes, bolesti srca i moždani udar. U svijetu čak oko tri i pol milijarde ljudi pati od karijesa i bolesti desni, dok čak 90 posto Hrvata ima karijes, a posebno je zabrinjavajuće da naši dvanaestogodišnjaci u prosjeku imaju četiri pokvarena zuba.

Sve navedeno potaknulo je studentice stomatologije na pokretanje inicijative u kojoj žele istaknuti važnost prevencije u brizi za oralno zdravlje. Samo se pravilnom njegom i redovitim odlascima kod stomatologa mogu prevenirati loša stanja. Zato je iznimno važno od malih nogu razviti dobre navike oralne higijene koje uključuju redovite preglede kod stomatologa i pravilno svakodnevno četkanje zuba. Na taj način brinemo ne samo o svojim zubima nego i o cjelokupnom zdravlju.

Do lijepog osmijeha uz pravilnu njegu zuba 

Početak dobre oralne higijene je pravilno četkanje i njega zuba kvalitetnom četkicom. U tome zasigurno mogu pomoći i Philips Sonicare sonične četkice za zube koje imaju klinički dokazane rezultate te njihovim korištenjem dugoročno unapređujete zdravlje svojih zuba i desni. Philips Sonicare ostvaruje 62.000 pokreta u jednom pranju te u samo dvije minute postiže rezultate koje obična četkica ne uspijeva u mjesec dana. Također savršeno čisti i međuzubni prostor, ortodontske aparatiće i teško dostupna mjesta, nježna je za zube i desni, a izbjeljuje zube u samo sedam dana.

Zato ovih blagdana za sebe i ljude čije osmijehe volite izaberite idealan poklon – Philips Sonicare četkicu za zube. Uz svaku kupnju Sonicare četkice za zube u webshopu Sancta Domenica, dobit ćete kod za 35 posto popusta pri kupnji Lancome ruža na stranici lancome.hr.

Zdrav i blistav osmijeh uvijek je najljepši ukras. A sva beauty rutina kojom želite zabljesnuti tijekom blagdana dolazi tek nakon ovog ultimativnog modnog dodatka.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0