Wald Berlin nakit od sad dostupan u Zagrebu

Kad su prije četiri godine Joyce Binneboese i Dana Roski osnovale brend nakit Wald Berlin zasigurno nisu očekivale da će vrlo brzo njihove komade nositi influencerice poput Gigi Hadid, Chiare Ferragni, Camille Charriere, Janke Polliani, Annabel Rosendahl i Aimee Song, holivudska glumica Marion Cotillard, ali i brojne druge žene diljem svijeta. Njihovi snovi su se ostvarili jer su ogrlice, narukvice, naušnice i prstenje, koji se izrađuju u Njemačkoj, obišli cijeli svijet, a od sada su dostupni i Hrvaticama.

Poslovna avantura ovih dvaju prijateljica počela je kao concept dućan u berlinskoj četvrti Mitte, a 2018. godine prostor u kojem se nalazio odlučile su prenamijeniti u butik brenda ručno rađenog nakita Wald Berlin. Stilistica Roski i model Binneboese pronašle su inspiraciju na putovanjima, ali njihova baza je u Njemačkoj – ponosne su na činjenicu da su fair-trade i obiteljski orijentirana marka te da daju podršku ženama, majkama i bakama diljem zemlje.

Okupljaju ženski kolektiv i tim putem mu daju snagu te pomaže nekim od najvažnijih članova zajednice koji često znaju imati problem s nastavkom karijere nakon što su se posvetile majčinstvu ili se bore s nejednakošću prilikom zapošljavanja. Iz brenda tvrde da svaki komad nakita u nekom dijelu proizvodnog procesa prođe kroz ruke jedne od žena koja je zaposlena u brendu što znači da je svaka od njih esencijalna za kreiranje svakog od komada nakita koji se može kupiti.

Osim što su socijalno osviješteni, Wald Berlin stavlja naglasak i na očuvanje okoliša pa su srebro i zlato koje koriste reciklirani. Delikatni lančići i deblje karike koji se nalaze u njihovom asortimanu izrađuju se u obiteljskoj radnji staroj više od 100 godina na jugu Njemačke, a s obzirom na to da dio kolekcije krase biseri, koralji i školjke, brend surađuje s timom njemačkih biologa kako bi bili sigurni da se ništa što koriste ne nalazi na listi zaštićenih vrsta.

Lančić sa školjkom “Drop It Like It’s Hot” osvojio je svijet, a među našim favoritima nalaze se ogrlica izrađena u kombinaciji bisera i karika “Pas de Deux”, prstenje od acetata sa Swarovski kristalom “Circus Shining Star” te narukvica s pločicom “Circus Peach ID”. Prsten “Be My Lover” već se upisao u klasike brenda, a svi ovi sustainable moderni i klasični komadi Wald Berlin svakako privlače pažnju. Uživo ih možete pogledati i kupiti u novootvorenom zagrebačkom concept storeu Shareno.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0