Tips & tricks kako da vam parfem duže traje na koži

Jedan od najljepših komplimenata koje možemo primiti je onaj da fino mirišemo, a upravo nam je zato, kada smo u potrazi za novim parfemom, osim samog mirisa, bitno i da se on što duže osjeti na našoj koži. Nema gore situacije od skupog parfema koji nije trajan, no ne mora biti riječ samo o tome da formula nije dobro napravljena, već da ga možda i krivo nanosite zbog čega ne traje dovoljno dugo na koži.

Svi smo se, barem jednom u životu, susreli s takvom situacijom, odnosno parfemima čiji miris nakon samo nekoliko sati izblijedi. Kako vam se to više ne bi događalo, donosimo trikove uz pomoć koji će parfem biti trajniji te ćete iza sebe, čak i kad napustite prostoriju, ostavljati oblak mirisa.

Miris nanosite na pulsne točke tijela

Nije isto kad parfem pošpricate posvuda po tijelu, a propustite to učiniti na pulsnim područjima. Naime, na pulsnim točkama tijela nalazi se najtanja koža, što znači da će se taj dio tijela najprije ugrijati i parfem će, nanesen upravo na to područje, duže trajati. Pulsna područja na koja se preporučuje nanositi parfem su iza uha, na laktu, na zapešću, iza koljena i na vrat.  

Koristite vazelin prije nanošenja parfema

Jedan od najdjelotvornijih načina kako da parfem bude dugotrajniji je korištenje vazelin masti prije nanošenja parfema. U malim količinama vazelin razmažite na pulsne točke te se zatim stavite parfem, za produženi efekt mirisa. 

Parfemom pošpricajte odjeću ili ormar

Tkanina je odličan “upijač” mirisa – prirodni materijali poput pamuka, vune i kašmira puno bolje raspršuju miris nego sintetički materijali, pa ako nosite neki takav komad, preporučljivo je i da malu količinu parfema prosprejate po odjeći. No, to nikako nemojte raditi ako nosite komade od poliestera, svile ili satena, jer na tim materijalima parfem ostavlja mrlje – u tom slučaju obavezno miris nanesite prije nego što se odjenete. Trik kojim se možete poslužiti je i taj da jednom tjedno svojim omiljenim parfemom malo našpricate odjeću u ormaru, imajući na umu da pazite na pojedine tkanine.

@hannaschonberg
Miris na tijelo stavljajte u različitim oblicima

Velike su šanse da miris koji koristite postoji i u drugačijim oblicima, ne samo u obliku parfema. Parfemi se danas izrađuju i u obliku dezodoransa, mirisa za kosu, gela za tuširanje, losion ili kreme za tijelo. Imajte na umu da će svaki parfem ostaviti dugotrajniji trag na koži kad je ona hidratizirana, pa odmah poslije tuširanja nanesite losion ili kremu za tijelo – a ako je taj proizvod obogaćen mirisom koji imate i u bočici parfema, dugotrajnost je zagarantirana.

Izbjegavajte trljati parfem u kožu

Jedna od najčešćih pogrešaka je trljanje zapešća o zapešće nakon što na jedno nanesete parfem. To ne da neće produžiti njegovo trajanje na koži već će napraviti upravo suprotno i omogućiti mirisu da brže nestane s kože. Ako vam je ovaj pokret već prešao u  naviku koje se ne možete riješiti, pokušajte barem samo prisloniti zapešća jedno na drugo bez trljanja, iako bi najbolje bilo da ostavite parfem da se prirodni posuši i upije u kožu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest, Unsplash

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0