Sve što trebate znati o novoj opciji “dejtanja” preko Facebooka

Samo četiri mjeseca nakon što su iz Facebooka najavili da planiraju razviti opciju sličnu Tinderu, društvena mreža je krenula s testiranjem u Columbiji.

Usluga spajanja ljudi na Facebooku razlikuje se od Tindera najviše po tome što nema opcije “swipe”, odnosno usluga bi trebala poslužiti najviše onima koji traže dugu vezu, a ne samo brzinsku avanturu.

“Željeli smo napraviti proizvod koji će ohrabriti ljude da zamišljaju stvarne ljude iza kartica koje vide na ekranu. Željeli smo sustav koji stavlja razmatranje ispred impulsa. Želimo da razmotrite više od same fotografije osobe na profilu.”- Nathan Sharp, direktor produkcije u Facebooku

Za sada, korisnici Facebooka u Columbiji, mogu kreirati svoje profile za “dejtanje” koji su odvojeni od Facebook profila iako ne iziskuju dodatnu aplikaciju.

Osnovne informacije poput imena i datuma rođenja se prebacuju s osnovnog profila, dok se podaci o spolu, lokaciji, seksualnoj orijentaciji, zaposlenju i ostalom naknadno dodaje.

Na profil se može postaviti maksimalno 9 slika i kratka pitanja, kao na primjer “Kako izgleda tvoj savršeni dan?”. Ovisno o odgovorima na pitanja, uzimajući u obzir i detalje poput hobija i zajedničkih prijatelja, Facebook spaja idealne partnere unutar radijusa od 100 kilometara.

Opcija izlistavanja ili “swipe” zamijenjena je tipkom “Nisam zainteresiran/a”, a korisnici neće moći poslati samo kratku poruku kao što je na primjer “Hej”. Inicijalna komunikacija započinjat će usporedbom odgovora na postavljena pitanja i uključivat će osnovne informacije o korisniku.

Facebook je u ovu opciju gradio i algoritam koji će prepoznati postojeće prijatelje te ih neće nuditi, kao ni blokirane profile.

Iz Facebooka još nisu objavili kada će testiranje završiti i koliko još trebamo čekati da ova opcija stigne do Hrvatske.