
Šunka u kruhu klasik je za Uskrs, a ova u sourdough kruhu Boogie Bakeryja namijenjena je svim profinjenim nepcima
Zamislite miris domaće šunke koji se sporo širi kuhinjom, zlatno-smeđu koru kruha koja puca pod nožem i sočnu, dimljenu sredinu koja vraća u djetinjstvo, ali s modernim twistom. Upravo to donosi nova uskrsna delicija iza koje stoje dva domaća gastro favorita – Boogie Bakery i The Meat.
Njihova suradnja spojila je dvije ljubavi: slavonsku tradiciju i zanatski pristup pekarstvu. Rezultat? Šunka u sourdough kruhu koja nije samo još jedno jelo na uskrsnom stolu; to je priča o prijateljstvu, zajedničkoj viziji i strašću prema kvaliteti.
Sve počinje u Slatini. Tamo nastaje autentična slavonska dimljena šunka iz The Meat mesnica; polako obrađena, dimljena po tradicionalnoj recepturi, s prirodnim začinima i okusom koji se razvija danima. A zatim; slijedi drugi čin.
U Boogie Bakeryju ništa ne ide na brzinu. Njihovo sourdough tijesto fermentira 24 sata, razvijajući dubinu okusa, elastičnost i ono nešto zbog čega se kruh jede i kad se šunka pojede. Kvasci su divlji, proces je ručan, a posvećenost maksimalna. Kad se ova dva elementa spoje, nastaje čista magija.
Suradnja Boogie Bakeryja i The Meat tima traje već godinama, a njihova uskrsna pinca i božićni panettone već su dobro poznati među ljubiteljima slastica i slanih užitaka. No, ovog su puta otišli korak dalje; spojili su meso i kruh u savršeno izbalansiran blagdanski klasik.
Receptura se testirala tjednima. Svaki detalj, od veličine šunke do načina omotavanja tijesta, pomno je razrađen. I to se osjeti u svakom zalogaju.
Zato što nije “samo” šunka u kruhu. To je sourdough s karakterom i šunka s dušom. Teži više od dva kilograma i idealna je za obitelj ili uskrsni brunch s prijateljima. Kora je hrskava, kruh prozračan i lagan zahvaljujući fermentaciji, a šunka iznutra sočna, mirisna i autentično slavonska.
Ova limitirana uskrsna poslastica dostupna je za prednarudžbu u Boogie Bakeryju i u svim The Meat mesnicama. Idealna je kao poklon, kao centerpiece blagdanskog stola ili kao dokaz da i klasična jela mogu imati novo, uzbudljivo ruho.
* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.
Fotografije: Boogie Lab