@amazinglookinghair

ŠTO VAM NITKO NIJE REKAO O KREMI ZA OČI?

Nakon što sam opet bila u situaciji da na kraju potrošene, super male i apsolutno preplaćene, teglice kreme za područje oko očiju nisam vidjela nikakve rezultate, bacila sam se na istraživanje.

Zašto su ovi proizvodi toliko skupi, a ne djeluju onako kako tvrde da hoće?

Područje oko očiju prvo na licu pokazuje znakove starenja pa bilo da želite spriječiti nastanak prvih bora, ili vam pak smeta jutarnja natečenost ili suhoća kože, posežete za kremicom. I to je sjajno, fantastična navika. Samo, kako znati koju kremu odabrati i što će pokazati rezultate?

Ove su kremice uvijek u najmanjim pakiranjima s duplo većom cijenom od kreme za lice. Svaku obilježava reklama da je posebno formulirana za osjetljivo područje očiju, te kako se, koristeći ju, smanjuje natečenost, tamni podočnjaci, opuštena koža i zato ih kupujemo i bivamo nanovo razočarani.Krivim reklame što nisam razmišljala o sljedećem: niti jedno istraživanje nije dokazalo da dio kože oko očiju treba drugačije sastojke kreme od onih koji su već prisutni u kremi koju koristite za ostatak lica. I naravno da sam se digla na zadnje noge i rekla, aha, zanimljivo, ali zar to nije osjetljivi dio kože, zar nije potrebna baš posebno ciljana krema jer je koža tanja?

Točno, je, ali kao što biste za lice trebali koristiti kremu koja ne izaziva iritacije, isto to biste trebali koristiti i oko očiju.

Sastojci koji nikada ne bi trebali biti prisutni i koji iritiraju kožu su mirisna biljna ulja, sintetički mirisi, te određeni biljni ekstrakti koji stvaraju upale i uzrokuju starenje kože.

Ono što ovom nježnijem dijelu lica treba je formula bogata antioksidansima, sastojci koji komuniciraju sa stanicama te oni koji utječu na obnavljanje kože. Krema bi trebala biti bez mirisa i lako maziva, tako da ako koristite dobru hidratantnu kremu ili serum za lice, šanse su velike da su pogodna i za područje očiju. Jedina iznimka je ako je koža ovog područja izrazito suha u odnosu na ostatak lica, onda zaista trebate ublažavajuću i hranjivu kremu.Kreme koje tvrde da smanjuju podočnjake, natečenost ili opušteniju kožu pretjeruju u svim tvrdnjama iza kojih stoje. Ovisno o uzroku spomenutih problema, nije baš da malo kremice može biti toliko revolucionarno.

Ako imamo podočnjake jer premalo spavamo, krema tu ne može puno pomoći osim ako krema ima sastojke koji sprječavaju stvaranje melanina. Ono što je krucijalno je uvijek koristiti SPF.

Ako smo natečeni jer smo večer prije zaružili vani, ili spavamo u pretoploj sobi, jedemo jako slanu hranu ili općenito ne spavamo dovoljno, od kreme ne možemo očekivati čudo, više trebamo utjecati na vlastiti lifestyle. Samo ukoliko je natečenost uzrokovana nekakvom iritacijom ili oštećenjima zbog sunca, krema može efikasno pomoći.

Ako su vaš problem borice, onda je i dalje krema koja je dobra za lice, dobra i u ovom slučaju.

I na kraju, pakiranje. Obratite pozornost da je krema ili serum zapakirana u svjetlosno nepropusno pakiranje i da proizvod ne dolazi u kontakt sa zrakom kako bi se očuvala djelotvornost sastojaka. Ukratko, držite se podalje od teglica, a pozornost pridajte pakiranjima s pumpicom.

MagMe Tips:

Dobro pročitajte sastojke, pazite da sadrži SPF (ili ako ga već nema, koristite zaštitni faktor za vrijeme dana), i ne kupujte kremu za oči samo zato što je brendirana za to područje – kupite odličnu kremu za cijelo lice sa svim gore spomenutim aktivnim sastojcima!

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0