Što kažete na Cooking retreat kojem je cilj wellbeing i usporavanje životnog ritma?

Čini nam se da se u današnje vrijeme gotovo svi susreću s istim problemima – vrijeme nam izmiče, neumorno trčimo uokolo obavljajući dnevne zadatke, bilo poslovne, bilo obiteljske te neprestano žongliramo zahtjevima užurbanog života. Nismo tu da vam objasnimo da to nije zdravo – jer smo poprilično sigurni da to već znate – ali smo tu da otkrijemo odličnu ideju kako početi drukčije razmišljati i na život početi gledati iz drugačije perspektive.

Tu u priču ulazi Maria Šimurina, mlada poduzetnica o kojoj smo već pisali, a koja je svoju karijeru započela u marketinškoj branši i zanat izbrusila radeći u agencijama. A rad u agenciji (oni koji su probali znaju) nije nimalo lagan, dapače, riječ je o ubrzanom tempu života i rada. Nakon nekoliko godina oglašavanja i ubrzane svakodnevice, Šimurina je odlučila da je vrijeme za usporavanje. Tada je došao kraj dosadašnjem stilu života, a rodila se ideja zvana Purple Aura, o kojoj nam je detalje otkrila već ranije.

Maria Šimurina

“Otišla sam iz Hrvatske na putovanje da se malo umirim i donijela odluku da definitivno mijenjam svoj životni ritam i da na to želim poticati i druge. Osim što sam se i sama osjećala kao na retreatu, poklopilo se da sam upravo na tom putovanju dobila upit da jedan i organiziram. I tako je krenulo, odazvala sam se ideji koja je došla dok sam bila in a perfect alignement“, otkriva nam.

Cooking retreat kao odgovor na užurbani život

Cilj kompanije Purple Aura je potaknuti ljude na usporavanje životnog ritma i povezivanje sa sobom. Ove godine to će biti moguće kroz cooking retreatove i povezivanje sa sobom kroz hranu. Dok kuhamo, fokusiramo se na jednu stvar – na jelo koje pripremamo, što omogućuje da na trenutak umirimo i svoje misli. Baš je zato za usporavanje tempa života idealna tema retreata kuhanja, poput onih koje organizira Maria.

Kada se okupimo oko hrane i zaronimo u umjetnost kuhanja, događa se nešto čarobno – postajemo potpuno prisutni u trenutku. Dok se u potpunosti usredotočujemo na okuse i tehnike koje su pred nama, brige iz prošlosti i buduće tjeskobe nestaju, ostavljajući nas prisutnima u sadašnjosti, ističe.

Na cooking retreatovima uz pomoć stručnjaka povezujete se sa sobom kroz hranu; kroz nove okuse, mirise i tehnike… Jer kada pripremate jelo, prisutni ste u trenutku, nema razmišljanja o brigama prošlosti ili budućnosti, a to je ono što svima u današnjem životnom tempu možda najviše nedostaje. Osim povezivanja sa sobom, gosti imaju priliku spojiti ugodno s korisnim te upoznati i kulturu i destinaciju kroz oči hrane: od cooking classova do iskustava “od polja do stola”.

Što možete iskusiti na Cooking retreatu Croatia

Cooking retreat Croatia održava se u srcu Istre, bogate vinogradima, maslinicima i šumama punima tartufa. Uz uživanje u smještaju u luksuznoj vili, to je all inclusive šest dana učenja, kušanja i istraživanja izvornih okusa ovog područja, u terminu od 8. do 14. listopada.

Od jutarnjih tečajeva kuhanja, preko doživljavanja filozofije “od polja do stola” pa sve do obilaska restorana i vinarija u poslijepodnevnim satima, vjerujemo da će ovakav oblik opuštanja predstavljati i opravdati zašto je regija Istre poznata kao “Terra Magica” (čarobna zemlja) i da će vas natjerati da se želite vratiti po još! Ovo je idealan način da naučite kuhati mediteransku hranu uz vrhunske domaće kuhare, istražite lokalne farme i vinarije, osjetite okus života u autentičnim istarskim selima, a najviše od svega uživate u usporavanju.

Izoštrite svoja osjetila tečajevima kuhanja i autentičnim gastronomskim doživljajima

Koncept Cooking retreata u Hrvatskoj spoj je odmora, edukacije i hedonizma, što se vidi u svim dodirnim točkama događanja.

Na satovima kuhanja polaznici će naučiti savjete i trikove vrhunskih hrvatskih kuhara kako na jednostavan način pripremiti ukusna jela od plodova mora i tjestenine bogatih okusa, autohtonog istarskog kraja. Prije samih kuharskih radionica održat će se satovi joge na kojima će polaznici pripremati svoja osjetila za ono što slijedi, objasnila je Maria.

Nije slučajno da se retreat održava u listopadu – jer tada počinje sezona berbe! Na iskustvima “od polja do stola” sudionici će učiti o hrvatskoj gastronomskoj baštini i uživati ​​u prirodi. Zamislite da ste na farmi, postanete pastir na jedan dan, idete u šetnju s kozama koje vam daju vrhunski sir i upoznajete se s procesom proizvodnje kozjeg sira. Sljedeći dan krećete u lov na jedan od najskupljih sastojaka na svijetu – bijeli tartuf, kojih Motovunska šuma ima u izobilju od rujna do studenoga. Napravite sami svoje domaće njoke na tradicionalan način i poslužite ih s bijelim tartufima – onima koje ste sami ubrali u šumi. Već sljedeći dan krećete u berbu maslina i s ponosom možete razlikovati sorte vrhunskih maslinovih ulja, iz najbolje regije maslinovog ulja na svijetu!

Za koga je ovaj retreat?

Ovaj retreat je namijenjen tragačima za wellbeingom, za pojedince koji traže predah od svakodnevne rutine i priliku da se opuste u mirnom okruženju, dodajući mu smisao. Definitivno je za ljubitelje hrane: one koji strastveno kuhaju, istražuju različite kuhinje i unapređuju svoje kulinarske vještine.

Namijenjen je ljubiteljima putovanja i kulture. Oni koji uživaju u putovanjima i upoznavanju različitih kultura sada imaju priliku upoznati Istru na jedinstven način.

Konačno, namijenjen je onima koji su zainteresirani za povezivanje s istomišljenicima, dijeljenje svojih kulinarskih iskustava i izgradnju novih odnosa. Ali najviše od svega, to je za one koji žele usporiti svoj svakodnevni način života.

Ovaj autentični retreat održava se od 8. do 14. listopada, u ekskluzivnoj grupi od 9 do 15 sudionika, pa su mjesta ograničena. Ako ne želite propustiti priliku da promijenite svoj način života i uživate u jedinstvenom doživljaju, svoje mjesto možete bukirati na službenoj stranici Purple Aure.

A što je u pripremi za budućnost, ova mlada poduzetnica ne otkriva, ali poručuje: “Što je sljedeće, za sada ostaje tajna, ali ono što se definitivno može očekivati su inovativne teme na genijalnim lokacijama, uvijek u svrhu usporavanja i povezivanja sa sobom”. A mi vjerujemo da će biti odlično, baš kao što je i ovaj retreat.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Purple Aura

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0