Svima nam se dogodilo. Iz dana u dan kreiramo idealne menije, pripremamo što bismo jeli sutradan na poslu, borimo se s tim imamo li sve namirnice da bismo na vrijeme pripremili obroke, a sve s jednim ciljem – da izbjegnemo loše obroke poput onih iz pekara te drugih brzopoteznih rješenja.

Dostave su skupe i često znače još malo nezdrave hrane protiv koje se toliko borimo, pogotovo u ovo vrijeme kada haljine otkrivaju sve prehrambene navike. No ne mora uvijek biti borba. Donosimo niz ideja koje možete pripremiti doma, ponijeti na posao, i uživati u zdravom i finom obroku, za koji ne treba puno vremena.

Varivo od povrća

Zaista nije teško za pripremiti (ako mi kažemo!). Sve što trebate jest odabrati koje povrće želite, pirjati ga na luku, dodati vina, umaka od rajčice po želji te soli i papra, i vaš ručak je spreman! U plastičnoj posudi s poklopcem lako ćete svoje varivo ponijeti, a na ljetnim temperaturama gotovo da vam neće biti potrebno grijanje stavite li posudu na sunce prije jedenja.

Tortilje od povrća

Kelj, avokado, jabuka, sok od limete, maslinovo ulje i kozji sir – ako ne vjerujete da je dobro zajedno, onda probajte i uvjerite se! To sve pomiješajte u jednu smjesu, začinite po želji i napunite tortilju sa smjesom. Navečer možete ovu super laganu smjesu staviti u pećnicu i ispeći, te sutra nositi na posao gotov obrok. Rano-ranioci koji vole jutro mogu to učiniti i prije posla. Ako ih ima.

Sendvič od piletine

…i rikule, cherry rajčica, rotkvica, pečene paprike i avokada. Ovakav sendvič zasitit će vas na dulje vrijeme, a ne nosi puno kalorija. Začinite li ga uz to domaćom majonezom od sirnog namaza, vlasca i malo kiselog vrhnja, radi se o pravoj zdravoj deliciji!

Ako ste u kategoriji ljudi koja kaže „I ovo sve navedeno mi je isto teško i ne da mi se“, donosimo ideje dostava koje serviraju zdrave i pristupačne obroke.

Platforma lunch.hr idealna je za biranje zdravog i kontroliranog obroka. Svakog dana nude izbor od novih 5 jela, ispod kojih možete pročitati točan sastav po namirnicama te nutritivnu vrijednost obroka. Sva jela koštaju 37,5 kuna, a izbor se proteže između jela s piletinom, svinjetinom, zatim povrtnog izbora, ribljeg menija te menija na žlicu. Najbolje od svega je što možete naručiti unaprijed i zakazati u koje vrijeme da vam stigne oborok.

Bakin čušpajz je stranica na kojoj svakoga dana možete pronaći obroke na žlicu po izuzetno pristupačnim cijenama – jela na žlicu kreću se već od 23 kune, a dodate li tome i meso ili povrće, svoj obrok i dalje nećete platiti više od 40 kuna. Jedini minus je ljetno radno vrijeme, no nakon ljeta dostava se opet odvija nesmetano.