Službeno je! Potvrđen je novi nastavak Matrixa

Nakon nekoliko godina nagađanja, špekulacija i glasina, Warner Bros. je službeno potvrdio snimanje novog nastavka Matrixa.

Najbolji dio priče je potvrda da će se u glavnim ulogama opet naći Keanu Reeves kao Neo i Carrie-Anne Moss kao Trinity. Lana Wachowski, koja je u suradnji sa svojom sestrom režirala originalnu trilogiju, je potvrđena i na novom nastavku kao redateljica i scenaristica. Sudjelovat će na pisanju scenarija skupa s Aleksander Hemonom i Davidom Mitchellom.

“Nismo mogli biti više uzbuđeni zbog ponovne suradnje s Lanom na novom Matrixu. Lana je pravi vizionar, jedinstvena i originalna u filmskom stvaralaštvu, a oduševljeni smo što ona piše, režira i producira ovo novo poglavlje u svemiru matrice!”- Toby Emmerich, Picture Group

Pojedinosti o novom nastavku za sada se čuvaju u tajnosti. Prethodna nagađanja su spominjala kako bi ovaj nastavak mogao biti prequel, odnosno prikazivati radnju prije originalne te da će glumiti i Michael B. Jordan iz filma Black Panther. S Keanu Reevesom i Carrie-Anne Moss, ovo će biti pravi nastavak s originalnom postavom, a nadamo se da će se u novom filmu pojaviti i Laurence Fishbourne kao Morpheus iako to još nije potvrđeno!

Prošlo je točno 20 godina od snimanja prvog, originalnog Matrixa. Taj dio zaradio je 460 milijuna dolara, odnosno tri milijarde kuna. Franšiza od tri nastavka ukupno je ostvarila zaradu od 1,6 milijardi dolara, a ne sumnjamo da će i novi nastavak probiti rekorde i u zaradi.