Samsung predstavio tehnologije koje olakšavaju svakodnevicu istovremeno stvarajući održiviju budućnost

Tvrtka Samsung Electronics obilježila je početak novog poglavlja za kućanske uređaje na “Bespoke Life 2023″ događaju, trećem godišnjem izlaganju najnovijih ažuriranja svoje Bespoke linije. Događaj je otkrio kako Samsung proširena vizija “Život po mjeri” mijenja živote korisnika kroz održivost, povezanost i dizajn.

“Bespoke Life odražava predanost tvrtke Samsung da naše domove i budućnost učini boljim zahvaljujući inovacijama kućanskih uređaja koje svakodnevno koristimo. Uvođenjem novih i kreativnih načina da korisnici skroje život ‘po svojoj meri’, naši najnoviji proizvodi i rješenja omogućuju svima da uživaju u održivijem, povezanijem i elegantnijem načinu života”, istaknuo je Jong-Hee (JH) Han, potpredsjednik, CEO i voditelj DX (Device eXperience) odjela u tvrtki Samsung.

Održivi život – tehnologije koje imaju pozitivan učinak

Samsung Bespoke Life kocept nastao je iz uvjerenja da su kućanski uređaji ključni za stvaranje održivije budućnosti. Sukladno tome, ovogodišnji Bespoke događaj istaknuti će napore tvrtke Samsug da dodatno smanji Co2 emisije kroz cijeli životni ciklus proizvoda. Također će najaviti predstavljanje novog Less Microfiber™ Filtera: jednostavnog rješenja za smanjenje emisije mikroplastike tijekom ciklusa pranja rublja.

Od nabave i proizvodnje do distribucije, upotrebe i recikliranja, Samsung redizajnira svaku fazu životnog ciklusa proizvoda kako bi smanjio potrošnju energije i emisije ugljičnog dioksida (CO2). Primjeri nastojanja tvrtke da reciklira više resursa uključuju upravljanje centrom za reciklažu zatvorenog ciklusa, ugradnju bioplastičnog materijala iz otpadnog ulja u skladišne spremnike Bespoke hladnjaka i širenje upotrebe recikliranih ribarskih mreža. Nakon što su proizvodi proizvedeni, isporučuju se korisnicima u ekološkom pakiranju tvrtke Samsung, koje je početkom ove godine počelo zamjenjivati ​​plastičnu traku papirom.

Kako bi potaknuo održiviji život tijekom faze korištenja proizvoda, Samsung nastavlja širiti usluge koje uštedu energije čine jednostavnom. Zbog toga će ove godine pet novih Bespoke uređaja, uključujući hladnjake, perilice i sušilice rublja, perilice posuđa i klima-uređaje, kao i Samsung Eco Heating System, sadržavati nadograđenu verziju značajke SmartThings AI Energy Mode koja će uskoro biti dostupna u 65 zemalja.

Osim promicanja smanjenja emisije ugljika i potrošnje energije, Samsung nastavlja aktivno sudjelovati u borbi protiv onečišćenja mikroplastikom. Nakon razvoja ciklusa pranja rublja koji smanjuje ispuštanje mikrovlakana do 54%, Samsung i Patagonia ponovno su se udružili kako bi predstavili Less Microfiber™ Filter. Less Microfiber™ Filter može uhvatiti do 98% mikrovlakana koja se otpadnu tijekom ciklusa pranja rublja.

Kada se koristi za pranje dva kilograma rublja četiri puta tjedno, filtar može pomoći u smanjenju ispuštanja do 132 grama mikroplastike po osobi godišnje – što je količina jednaka otprilike osam plastičnih boca od 500 ml. 

Povezani život – put ka hiperpovezanom domu

Skrojiti život “po svojoj meri” znači optimizirati uređaje tako da pojednostave i osnaže vašu rutinu. Jačanjem povezivosti duž cijele linije proizvoda i širenjem AI na više kategorija proizvoda, Samsung stvara put ka novoj eri hiperpovezanog doma. 

Kombinirajući najnovija Samsung SmartThings poboljšanja i AI tehnologiju, Bespoke proizvodi nude besprijekorno automatizirano iskustvo doma, ono u kojem uređaji uče obrasce korištenja korisnika i pružaju personaliziranu automatizaciju na temelju njihove konfiguracije pametnog doma i stila života. Kako bi potrošačima olakšao uživanje u tim iskustvima, Samsung je najavio integriranu Wi-Fi podršku u svim novim Bespoke uređajima. Tako će povezivost postati standard u svim linijama Samsung uređaja u nadolazećim godinama.

Samsung je također predstavio Bespoke Jet™ AI – najsnažniji bežični štapni usisavač  iz Samsung portfelja te prvi u svijetu koji je UL (Underwriters Laboratories) Solutions, vodeća neovisna znanstvena organizacija za sigurnost, potvrdila za AI. Kombinirajući do 280 W usisne snage s vremenom rada do 100 minuta po punjenju, Bespoke Jet™ AI nudi performanse potrebne za temeljito čišćenje cijelog doma. Njegov AI način čišćenja inteligentno nadzire opterećenje četke i tlak zraka za usisavanje kako bi razlikovao različita okruženja za čišćenje, uključujući vrstu poda, i automatski optimizira postavke kao što su usisna snaga i brzina četke kako bi se maksimizirale performanse čišćenja, vrijeme korištenja i manevriranje. Usisavač također ima novu All-in-One Clean Station™ koja proizvodi snažan vrteći ciklon za trenutno i učinkovito pražnjenje spremnika za otpatke.

Moderan život – podizanje personaliziranog dizajna na višu razinu

Tri milijuna Bespoke hladnjaka koji su prodani diljem svijeta od predstavljanja linije potvrđuju velik interes korisnika za uređaje koji nude više mogućnosti i funkcionalnosti od starih standarda. Danas ova promjena u načinu razmišljanja o tome što kućanski uređaji trebaju nuditi korisnicima nastavlja definirati Bespoke dizajn – pristup dizajnu koji postaje sve dinamičniji i izraženiji svaki put kada se proširi na novu kategoriju proizvoda.

Od ove godine, Bespoke linija uključuje ukupno 15 kategorija proizvoda dostupnih potrošačima u 52 zemlje. Svako proširenje linije proizvoda predstavlja priliku za zadovoljavanje više životnih stilova i potreba. Imajući to na umu, Samsung proširuje svoju liniju Bespoke hladnjaka predstavljanjem Bespoke 4-Door Flex™ s Family Hub™+, kao i novim modelima s vertikalnom podjelom i gornjim zamrzivačem. Bespoke 4-Door Flex™ s Family Hub™+ ima 32-inčni zaslon osjetljiv na dodir bez okvira koji je gotovo dvostruko veći od prethodnog modela i uključuje još praktičnije i zabavnije multitasking funkcije. Novi modeli sa vertikalnom podjelom i gornjim zamrzivačem kombiniraju  najnapredniju Samsung tehnologiju za pohranu hrane s elegantnim i minimalističkim prednjim modulima dostupnim u raznim bojama i završnim obradama.

Uz predstavljanje Bespoke AI™ perilice i sušilice rublja u SAD-u i jugoistočnoj Aziji ove godine, Samsung nastavlja širiti svoje mogućnosti personalizacije kako bi što većem broju ljudi omogućio prilagodbe u svom domu. Trenutačno dostupna svim potrošačima u SAD-u od prošle godine, Samsung usluga prilagodbe MyBespoke olakšava korisnicima da njeguju izgled kuhinje koji doista odražava njihov način života korištenjem fotografija ili umjetničkih djela za izradu jedinstvenih modula hladnjaka. Uz to, kako bi dodatno podigla hrabri dizajnerski etos Bespoke, tvrtka je objavila i ograničeno izdanje Bespoke modula koje je dizajnirao talijanski kreativni studio TOILETPAPER. Dizajn je prvi put predstavljen na sajmu Fuorisalone 2023 u Milanu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0