ROUND LONG ISLAND RACE -REGATA KOJU BISTE TREBALI ZAPAMTITI

 

Napokon možemo reći kako jedriličarska scena u Hrvatskoj sve više raste. Iako se na prvi pogled čini da u našoj zemlji nema puno zainteresiranih za ovaj sport, nove regate koje su se uspješno zapisale u jeriličarske karte ipak govore suprotno. Prošlog tjedna održana je regata 2. Round Long Island Race. Početak regate bio je 23. listopada na otoku Zlarinu, otkuda su jedrilice krenule prema Dugom otoku. Cilj je bio gdje i početak, na otoku Zlarinu, a prvi regataši vratili su se 24. listopada.

regata1

Ovogodišnji pobjednik je Uroš Prelog s jedrilice Elan40 Krka. „Odlično je što postoje ovakve regate na kojima sudjeluju samo istinski zaljubljenici u ovaj sport. Nisu sve profesionalci, no to nije ni bitno – bitno je da ljudi uživaju u onome što rade“, rekao je.

regata4

Iako su vremenske okolnosti otežale nautičarima posao, nitko nije bio nezadovoljan nakon dolaska u cilj. I oni manje sretne ruke nisu propustili zabavu nakon regate. Doček regataša i večera bili su organizirani u konobi Alduri na otoku Zlarinu čije je osoblje pazilo da nautičarima ništa ne nedostaje.

regata5

„Sada već možemo reći kako bi naša regata mogla postati tradicionalno zapisana u kartama svih ozbiljnih nautičara, jer svoj posao shvaćamo ozbiljno. Predani smo mu jer to radimo i iz osobnih gušta – i sami smo zaljubljenici u jedrenje pa želimo omogućiti i drugima da dožive što više nautičkih milja na Jadranu“, rekao je jedan od osnivača ove regate Antoni Biberica.

regata3

Jedva čekamo sljedeću godinu jer smo sigurni da će odijek biti još veći, a uskoro bi se ova regata mogla naći uz bok onoj Viškoj te već naširokoj poznatoj regati oko otoka Jabuka. Nemojte reći da vas nismo upozorili.

Slike su preuzete s www.regate.com.hr.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0