Pripremite kožu za pametno sunčanje s Biologique Recherche proizvodima

Iako je sunce neophodno za život i sintezu vitamina D, prekomjerno izlaganje može izazvati promjene na tijelu, s kratkoročnim i dugoročnim posljedicama. Danas je sunce glavni uzročnik raka kože i ostaje glavni čimbenik starenja kože, potičući pojavu tamnih mrlja i dubljih bora. Iako naše tijelo ima više prirodnih zaštitnih mehanizama za borbu protiv UV zraka, vanjski sustav zaštite od sunca neophodan je da bi se ograničilo oštećenje kože. Biologique Recherche donosi snažan, učinkovit i sveobuhvatan program njege kože i tri koraka tijekom cijelog ciklusa sunčanja, pogodan za sva trenutna stanja kože.

PRIPREMA KOŽE ZA SUNCE

Mjesec dana prije izlaganja suncu potrebno je pripremiti kožu, potaknuti prirodnu preplanulost i spriječiti pojavu pigmentacijskih mrlja i starenje kože. Naše je tijelo razvilo više prirodnih zaštitnih načina kao odgovor na stres uzrokovan UV zrakama, poput zadebljanja rožnatog sloja, pigmentacije kože, kao i enzimski sustav za popravak DNK. Međutim, taj mehanizam postaje djelotvoran tek nakon četiri tjedna. Zato je ključno na vrijeme pripremiti kožu prije svakog izlaganja da biste očuvali svoj sunčev kapital.

Proizvod za njegu kože Préparation U.V., bogat prirodnim aktivnim sastojcima biljnog porijekla, priprema kožu da na optimalan način upije sunčevo zračenje već od prvog izlaganja. Prednosti ovog proizvoda su to što pospješuje sintezu melanina bez izlaganja suncu, čime potiče prirodno tamnjenje kože i sprječava pojavu pigmentacijskih mrlja i pomaže usporiti starenje kože. Upotrebljava se najmanje četiri tjedna prije prvog dulje izlaganja suncu i nanosi se ujutro i navečer na cijelo lice, vrat i dekolte.

Uz to, za fazu inicijalizacije potreban je Helios, dodatak prehrani na bazi biljnih ekstrakata, luteina, vitamina i minerala, koji djeluje iznutra i podrška je epidermi prije, tijekom i nakon izlaganja suncu. Njegova cjelovita formula obogaćena je prirodnim karotenoidima i esencijalnim masnim kiselinama (omega 3 i 6), kao i vitaminima A i E te antioksidativnim mineralima koji pomažu zaštititi stanice od oksidativnog stresa, odgovornog za starenje kože i pojavu pigmentacijskih mrlja. Tretman je potrebno započeti mjesec dana prije izlaganja suncu uzimanjem jedne kapsule dnevno.

ZAŠTITA – TIJEKOM IZLAGANJA SUNCU

Protection U.V. SPF 25 / SPF 50 formuliran je na temelju tehnologije Triple Shield Complex, proizvod štiti epidermu od vidljive svjetlosti te UVA, UVB i infracrvenih zraka. Osigurava potpunu zaštitu očuvanjem sunčevog kapitala kože. Njegovo se djelovanje sastoji od zaštite od sunca i anti-age benefita. Uz to, štiti kožu od UVA, UVB i infracrvenih zraka, ograničava isušivanje kože, sprječava fotostarenje kože i pojavu pigmentacijskih mrlja. Potrebno ga je obilno nanijeti na cijelo lice, vrat i dekolte prije svakog izlaganja suncu, a zatim nanijeti barem svaka dva sata za potpunu zaštitu.

Uz zaštitu za lice, Biologique Recherche predstavlja i Protection U.V. Corps (SPF 25 / SPF 50) koji učinkovito štiti kožu od sunca zahvaljujući kombinaciji 100 postotnih prirodnih filtera. Djelovanje i prednosti su identični, no ovaj je proizvod potrebno poprskati na dlanove te obilno i ujednačeno nanijeti na cijelo tijelo prije svakog izlaganja suncu, te zatim barem svaka dva sata za potpunu zaštitu.

SMIRIVANJE I OBNAVLJANJE KOŽE

Nakon izlaganja suncu koža je krhka i dehidrirana jer je epiderma, osim UV zrakama, često izložena morskoj vodi, kloru, vjetru, soli i pijesku, što je sve isušuje. Osim ovih štetnih učinaka na epidermi, tijekom izlaganja UVA zračenju mogu nastati slobodni radikali i promijeniti DNK stanica derme, oštećujući kolagenska i elastinska vlakna. Nastala glikacija također može uzrokovati pojavu novih i produbiti postojeće bore. Ova pojava, koja je rezultat reakcije između proteina kože i šećera, tako ubrzava starenje kože.

Réparation U.V. obnavlja kožu nakon štetnih učinaka fotostarenja, sprječava rizik od reaktivnosti kože nakon izlaganja UV zračenju i pruža trenutačno smirujući učinak. Ima smirujuće i obnavljajuće djelovanje; obnavlja i smiruje kožu nakon izlaganja suncu, bori se protiv utjecaja slobodnih radikala, popravlja kožu od oštećenja uzrokovanih fotostarenjem, ograničava pretjerano ljuštenje kože i trenutačno i dugotrajno umanjuje crvenilo. Potrebno ga je nanijeti na cijelo lice, vrat i dekolte nakon izlaganja suncu i nježno masirati do potpunog upijanja proizvoda.

Svi su proizvodi dostupni na službenoj stranici i u Ambassade Biologique Recherche u Zagrebu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Biologique Recherche

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0