The Obama family join hands as they begin the march with the foot soldiers across the Edmund Pettus Bridge. (Official White House Photo by Lawrence Jackson)

Poznati se opraštaju od Obame dirljivim videom

Dan prije oproštajne zabave u Bijeloj kući, u javnost je pušten video pod nazivom “Yes We Can” u kojem se odaje počast periodu Obamine vladavine.

U videu se mnogi sugovornici osvrću na poslijednjih 8 godina Obamina mandata. Izjave su iznimno dirljive, a počast predsjedniku na odlasku odali su i mnogi poznati koji se pojavljuju u videu poput Toma Hanksa, Leonarda Di Capria, Johna Legenda, Samuela L. Jacksona, Jerrya Seinfelda i ostalih.

Odlazak predsjednika Obame teško pada velikom broju Amerikanaca upravo zbog broja reformi koje je pokrenuo te zbog svoje ljudskosti i pristupačnosti zbog čega je i prozvan “predsjednikom nade” i “ljudskim predsjednikom”.

Svi mogu podijeliti svoje najdraže sjećanje na Baracka Obamu na sranici WH.gov/Farewell, a na istoj adresi možete pratiti i oproštajni govor koji će predsjednik na odlasku održati 10.1. u Chicagu.

Video pogledajte u nastavku.